Urter til tørk og frys - er du klar?


Ja, så er den fine sensommeren her, og urter kan plukkes inn og tørkes. Det hender at de må plukkes inn i flere omganger, men på sommeren når vi mer eller mindre bor på hytta, så brukes de friske i te, mat og salater

Det er best å plukke urtene om morgenen og før de blomstrer, men det hender at det er noen få blomster på mine urter som jeg oftest lar stå i hagen til insektene, eller har dem i en vase innomhus.


Men nå starter tørketiden. Det er forholdsvis i små kvanta hos meg, men det holder til smakstilsetninger helt til neste års vekstsesong er i gang. Jeg har rosmarin, timian, koriander, oregano, salvie og peppermynte.

Jeg har et treetasjers tørkeopplegg som ved endt tørking kan vaskes, pakkes sammen og legges bort til neste tørkeomgang. Jeg dekker urtene med matpapir (for å unngå støv).

Gressløk som jeg også plukket inn egner seg best til å fryse.


I tillegg til bruk som jeg nevner over her, så er mitt hjemmelagde urtesalt/-krydder veldig populært. Både her i heimen og ellers som vertinnegaver og sånt. Oppskriften har jeg delt flere ganger tidligere og du finner oppskriften her.

Har du noen tips til oss om hva du bruker urter til?

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. På mobil og Ipad kan du få hele menyen for siden ved å trykke på de tre strekene øverst til venstre på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

  1. Bra tips! Måste ta hand om mina örter snart känner jag...
    Önskar dig en fin måndag.
    Kram Titti

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!
Du ser påmeldingsskjema til venstre i bloggen.

Populære innlegg fra denne bloggen

Nye praktiske Growcamp drivhus er på plass i hyttehagen

På herlig hagevandring hos et vennepar i Fredrikstad

1000 åpne hager og kunstutstilling, velkommen til Furulunden

Et tips til egendyrket salat

Det andre rektangulære bedet - før - underveis - etter