Høstormedrue og -anemone i sameksistens - to sentblomstrende stauder for høsthagen


Fargene burgunder/vinrødt og lys rosa er jeg utrolig begeistret for. Ikke minst når staudene heter Høstormedrue og Høstanemone. 


Høstanemonen blomstrer fra sensommeren og helt til frosten overmanner oss. Høstormedruen er senere i blomstring, men når den starter med sine hvitrosa, bittesmå blomster på stengelen sin, da er jeg helt fortapt.
De er begge plantet i det andre rektangulære bedet (lengst til høyre i bildet).


Her står de ranke og blomsterklare og idag så jeg at de såvidt hadde begynt å springe ut i alle sitt herlige flor.  Det er glede rundt slike plantekobinasjoner synes jeg. Hvilke kombinasjoner er dine favoritter?

Her kan du lese mer om Høstormedrue - Et planteportrett

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. På mobil og Ipad kan du få hele menyen for siden ved å trykke på de tre strekene øverst til venstre på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

  1. Ja det var en fin kombination. Jag har både höstanemoner och silverax men inte tillsammans. Hm. Ska nog ge silveraxen i stängselrabatten sällskap, den återstående av mina frösådda anemoner står fortfarande i "barnkammaren" och väntar på att få komma ut. Tack för tipset!
    Allt gott!/Laila

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!
Du ser påmeldingsskjema til venstre i bloggen.

Populære innlegg fra denne bloggen

En hage med frodig villskap og interiør både ute og inne

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Har du Allium i hagen din? Bruk gjerne frø til formering

Agapanthus - en sommeryndling

Oppussing av hytta - før og etter