Jeg har oppdaget Alunrot – Heuchera! Kjenner du den?

Jeg har oppdaget Alunrot- Heuchera - nærbilde av bladverket

Jeg har den senere tid fått en "hang" til mørke planter i Furulunden, spesielt mot det vin-/burgunderrøde. 

I flere år har jeg unngått Alunrot av en eller annen uforklarlig grunn, men fra og med i fjor, er den på plass opptil flere steder i hagen og i krukker.

Den nye yndlingen heter på norsk Alunrot (Heuchera) og jeg har gått til innkjøp av tre forskjellige sorter (tror jeg). På de tre første bildene ser du sorten 'Obsidian'.

Jeg har oppdaget Alunrot – Heuchera! Her i et bed sammen med andre planter


Jeg har oppdaget Alunrot – Heuchera! Nærbilde av blomsterstilken

Jeg er jammen blitt betatt av disse enkle, men så søte blomstene på aks, som vaier lett i vinden. Det kan se ut som om stengelfargen og kanskje også blomstene kan variere litt fra plante til plante, avhengig av sort.

Nederst i bloggposten får du mer informasjon om planten.

Jeg har oppdaget Alunrot – Heuchera! Nærbilde av bladverket


Jeg har oppdaget Alunrot – Heuchera! Kjenner du den?

Alunrot finnes i utallige sorter og farger

Heuchera varierer i farge etter hvor nært jeg kommer når jeg skal ta bilde av den. De to bildene over her er nemlig tatt av samme plante. Sorten på denne Alunroten ble ikke oppgitt ved kjøp. Kanskje har du peiling og kan hjelpe meg på vei?

Egentlig finnes denne stauden i så mange sorter at det kan være krevende å finne ut hvilken sort jeg har dersom det ikke står på den ved kjøp. men det gjør ingenting for meg. Bare jeg får riktig farge og den kan trives her jeg bor, så holder det i massevis.

Jeg har oppdaget Alunrot – Heuchera. De finnes i utallige farger

Denne hadde et dårlig rotsystem da jeg kjøpte den, men jeg gir den en sjanse og ser om den overlever vinteren (hagesenteret vet om det altså). Den heter Heuchera micrantha 'Palace purple'. Det betyr jo at denne også skal bli purpur/vin-/beurgunerrød. Det er bare å vente og se hva som skjer med fargen.

Jeg kom over noen som også ble betegnet med 'purple' i sortsnavnet, men de var knall lilla. Fine de også, men ikke det som sto på ønskelisten min.

Mer om Alunrot - Heuchera:

 • Det er en  "bladstaude" som har blitt veldig populær de siste årene. Med sitt spennende bladverk i farger fra lime, kobber, rødt, burgunder, lilla, grønt og til nesten svart. 
 • Noen av sortene har i tillegg vakre blomster som står på lange aks og bølger i vinden.
 • Blomstene passer godt i holdbare buketter. Heuchera kan plantes over det ganske land i og er svært overvintringsdyktige både i krukker og i bed. 
 • Alunrot er som Hosta, passer godt i skyggen og er en plante som trives i lett næringsrik jord.
 • Plantene liker ikke å tørke ut, men heller ikke å stå våte, pass på god drenering. Alunrot kan brukes stort sett over hele landet, til og med sone 6.
 • De fleste står med nye blader det meste av vinteren.
 • Vil du vite mer eller følge med i en gruppe om Alunrot, så finnes det en på Facebook som du finner her

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

 1. Hei
  Har en Alunrotplante som står i krukke ,kan jeg ta denne inn i vinter?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage