Jeg har oppdaget en for mange gammel kjenning, nemlig Alunrot - Heuchera - Et planteportrettJeg har den senere tid fått en "hang" til mørke planter i Furulunden, spesielt mot det vin-/burgunderrøde. Jeg har i flere år unngått denne planten av en eller annen uforklarlig grunn, men nå altså, er den på plass opptil flere steder i hagen.

Den nye yndlingen heter på norsk Alunrot (Heuchera) og jeg har gått til innkjøp av tre forskjellige sorter (tror jeg). På de tre første bildene ser du sorten 'Obsidian'.

Jeg er jammen blitt betatt av disse enkle, men så søte blomstene på aks, som vaier lett i vinden. Det kan se ut som om stengelfargen og kanskje også blomstene kan variere litt fra plante til plante, avhengig av sort.

Nederst i bloggposten får du mer informasjon om planten.
Den varierer i farge etter hvor nært jeg kommer når jeg skal ta bilde av den. De to bildene over her er nemlig tatt av samme plante. Sorten på denne Alunroten ble ikke oppgitt ved kjøp. Kanskje har du peiling og kan hjelpe meg på vei?


Denne hadde et dårlig rotsystem da jeg kjøpte den, men jeg gir den en sjanse og ser om den overlever vinteren (hagesenteret vet om det altså). Den heter Heuchera micrantha 'Palace purple'. Det betyr jo at denne også skal bli purpur/vin-/beurgunerrød. Det er bare å vente og se hva som skjer med fargen.

Jeg kom over noen som også ble betegnet med 'purple' i sortsnavnet, men de var knall lilla. Fine de også, men ikke det som sto på ønskelisten min.

Mer om Alunrot - Heuchera:

 • Det er en  "bladstaude" som har blitt veldig populær de siste årene. Med sitt spennende bladverk i farger fra lime, kobber, rødt, burgunder, lilla, grønt og til nesten svart. 
 • Noen av sortene har i tillegg vakre blomster som står på lange aks og bølger i vinden.
 • Blomstene passer godt i holdbare buketter. Heuchera kan plantes over det ganske land i og er svært overvintringsdyktige både i krukker og i bed. 
 • Alunrot er som Hosta, passer godt i skyggen og er en plante som trives i lett næringsrik jord.
 • Plantene liker ikke å tørke ut, men heller ikke å stå våte, pass på god drenering. Alunrot kan brukes stort sett over hele landet, til og med sone 6.
 • De fleste står med nye blader det meste av vinteren.
 • Vil du vite mer eller følge med i en gruppe om Alunrot, så finnes det en på Facebook som du finner her

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. På mobil og Ipad kan du få hele menyen for siden ved å trykke på de tre strekene øverst til venstre på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

 1. Alunrot är en favorit här också, faller alltid för en eller annan när jag besöker handelsträdgårdar och nu går jag och funderar på när och hur jag kan dela en trotjänare som bor på Pionterrassen sedan många år, mörkt rödbladig och jättestor. Ska kolla upp den där fb-gruppen!
  Allt gott!/Laila

  SvarSlett
 2. Ja, alunrot er en vakker staude, har klart å overvintre her for første gang i år. Ha en fin søndag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

En hage med frodig villskap og interiør både ute og inne

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Har du Allium i hagen din? Bruk gjerne frø til formering

Agapanthus - en sommeryndling

Tips til hagedesign! Bli med på en rundtur i Furulunden