Nå har jeg klippet det visne på høstanemoner og purpursolhatt og jeg vet at det lønner seg.


Det er nemlig ikke over med blomstringen for høstanemoner. De viser sitt blide ansikt helt til frosten kommer snikende.


De er så fine sammen med Høstormedrue, med sin fantastiske vinrøde flikete blader og sart rosa/hvite bittesmå blomster tett i tett på en lang stilk. Blomstene på Actaea Simplex har ikke sprunget ut ennå, så de må du vente med å se her hos meg.


Det kommer stadig nye knopper på Purpursolhatten, (Echinacea purpurea), så de visne får fyken, enn så lenge. 

Lenger ut på høsten lar jeg de visne hen og pryde hagen gjennom vinteren med sin brune midte. Men det er leeenge til ennå.
Jeg har noen få Pyntekorg (Cosmos) i hagen også, og de får seg også en stuss. Det ville være ønskelig om de kunne blomstre frem til frosten.

Så frem med saksen. Plantenes frisørtime er bestilt. Eller har allerede plantene dine fått en stuss?

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. På mobil og Ipad kan du få hele menyen for siden ved å trykke på de tre strekene øverst til venstre på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

 1. Jeg har ikke høstormedrue, men har sett den i andre hager, den er skikkelig flott, og en flott partner til høstanemonen. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke enkelt å få plass til alle typer planter inn i en hage, Ingeborg. Men, ja, flott er den og jeg er glad for at den trives her i Furulunden.

   Slett
 2. Ja, det har jag inte tänkt på! Ut i morgon och ansa anemoner och solhatt! Om valpen tillåter förstås. Han är nämligen överallt samtidigt och gärna mitt uppe i den rabatt jag för tillfället ägnar mig åt!
  Allt gott!/Laila

  SvarSlett
  Svar
  1. Valpen kan vel få sitt eget bed da ;(

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

En hage med frodig villskap og interiør både ute og inne

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Har du Allium i hagen din? Bruk gjerne frø til formering

Agapanthus - en sommeryndling

Tips til hagedesign! Bli med på en rundtur i Furulunden