Noen tips dersom du ikke har rukket å tømme varmkomposten før nå, sent i høst


Det er en del nødvendige oppgaver som har blitt gjort i siste liten denne høsten i Furulunden. rett og slett fordi andre ting har tatt mye tid og jeg trenger mye hvile mellom slagene for å si det sånn.

Men i slutten av oktober ble varmkomposten tømt. Når jeg ventet så lenge med å tømme den er det noen ting som er viktig hvis du tenker at du vil tømme komposten før kulda setter inn.


Her har du tre tips som jeg synes det er viktig å få fortalt deg:

  • Spa ut det øverste laget av komposten og legg det i en trillebår eller noe liknende. Det gjør jeg uansett hvilken årstid jeg tømmer komposten. Da er det enklere å få fart i komposten etter tømmingen. Jeg tømmer komposten to ganger i året.
  • Når du tømmer bingen, så la det ligge igjen litt i bunnen av det som er ferdig kompostert. Jeg legger litt kvist inn i beholderen før jeg trykker ned resten av det som er ferdig kompostert. For å få det luftig. Deretter legger jeg tilbake komposten som jeg har i trillebåra, blander alt godt sammen og tar på ei øse med bark.
  • Hvis det tar tid å få opp temperaturen er det smart å legge et par litersflasker med kokende vann ned i bingen. Det tipset kan hende du trenger utover vinteren også hvis det er skikkelig kaldt.
  • Har du også litt rekeskall du kan putte oppi komposten, så settes komposteringen bedre i gang igjen. Dette ble visst fire tips det. Men det koster ikke noe ekstra for det siste tipset altså, hehe.
Har du noen spørsmål så ikke nøl med å komme med dem. Det er flere enn meg her som kan hjelpe deg med gode svar.Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. På mobil og Ipad kan du få hele menyen for siden ved å trykke på de tre strekene øverst til venstre på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

En hage med frodig villskap og interiør både ute og inne

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Har du Allium i hagen din? Bruk gjerne frø til formering

Agapanthus - en sommeryndling

Urter til tørk og frys - er du klar?