Tips - dersom du må tømme varmkomposten nå på høsten

Tips - dersom du må tømme varmkomposten nå på høsten - jeg vil ha bedre plass i komposten før vinteren. Furulunden

Det er en del nødvendige oppgaver som har blitt gjort i siste liten denne høsten i Furulunden. Rett og slett fordi andre ting har tatt mye tid og jeg trenger mye hvile mellom slagene for å si det sånn.

Men medio oktober vil varmkomposten bli tømt. Når jeg venter så lenge med å tømme den, er det noen ting som er viktig hvis du tenker at du vil tømme komposten før kulda setter inn. Kanskje er du redd for at du ikke skal få komposteringen i gang igjen når det har begynt å bli kaldt i været.

Tips - dersom du må tømme varmkomposten nå på høsten - her ser du hagens gull, ferdig kompost. Furulunden

3 tips når du tømmer varmkomposten sent på høsten:

  • Spa ut det øverste laget av komposten og legg det i en trillebår eller noe liknende. Det gjør jeg uansett hvilken årstid jeg tømmer komposten. Da er det enklere å få fart i komposten etter tømmingen. Jeg tømmer komposten to ganger i året.
  • Når du tømmer bingen, så la det ligge igjen litt i bunnen av det som er ferdig kompostert. Jeg legger litt kvist inn i beholderen før jeg trykker ned resten av det som er ferdig kompostert. For å få det luftig. Deretter legger jeg tilbake komposten som jeg har i trillebåra, blander alt godt sammen og tar på ei øse med bark.
  • Hvis det tar tid å få opp temperaturen er det smart å legge et par litersflasker med kokende vann ned i bingen. Det tipset kan hende du trenger utover vinteren også hvis det er skikkelig kaldt.
  • Har du også litt rekeskall du kan putte oppi komposten, så settes komposteringen bedre i gang igjen. Dette ble visst fire tips det. Men det koster ikke noe ekstra for det siste tipset altså, hehe.
Har du noen spørsmål så ikke nøl med å komme med dem. Det er flere enn meg her som kan hjelpe deg med gode svar.Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Hvaler Gjestehage – inspirerer deg til lagspill med naturen

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til hva du kan gjøre i hagen på høsten

Tips til hjemmelaget gåbortgave - svibler!