Slik ble bedet rundt furua til fra a - å - og med bedkanter selvfølgelig

  
Jeg får av og til spørsmål om hvor jeg henter ideer, og da kan jeg forsøke å svare på hvordan ideen til dette prosjektet kom opp og ble gjennomført høsten 2015.
Den furua sto nå bare der og tittet på meg. Så har det seg sånn at jeg hadde noen stiklinger med humleplante stående og da kom tanken på at jeg skulle plante den humlen -humulus lupulus- som kunne klatre på hønsenetting opp etter treet. Og  når den ene ideen kommer, så detter på en måte andre ting bare inn etter hvert, forstår du?


Jeg er veldig betatt av denne planten (humulus) som visner helt ned om vinteren og vokser så det spruter om våren. Det er ikke uvanlig at den slenger i vei med 20 cm i døgnet. Dessuten har den verdens fineste konglelignende frukter om høsten.


Men altså, tilbake til bedkantene hvorav denne er en del av to til en sirkel.


Som jeg har skrudd sammen med medfølgende skruer, så enkelt som bare det.


Ideen med bedkanter fikk jeg egentlig da jeg laget sirkelen av brostein, ved inngangspartiet. De kjøpte jeg i et hagesenter og var på langt nær så lettvinte å ta i bruk som disse er, og av en ikke så god kvalitet.


Etter at gravearbeidet var gjort, så koblet jeg sammen bedkantene. En ypperlig konstruksjon som selv jeg klarte, kremt. Jeg hadde nemlig sett for meg at mannen måtte komme med en håndsrekning, men han er jo en travel fyr, så jeg tenkte at pytt, dette kan da vel ikke være sååå vanskelig å få til.


Helt korrekt, det var ikke det granne krevende. Koblingene smetter man bare sammen, det eneste hjelpemiddelet jeg brukte til det, var en skrutrekker.


Jeg lærte ut fra en fin beskrivelse på nettet, at man ikke skal ha skjøten i et hjørne, så derfor brukte jeg en plankebit til å bøye kanten som du ser av bildet.


Her er hele bedkanten som jeg skal ha rundt furua på plass, det gjenstår kun å banke den ned i jordunderlaget. Til det brukte jeg en treplanke og en gummihammer (treplanken holdt jeg mellom bedkanten og gummihammeren for å uttrykke meg helt klart.

Verktøy har jeg alltid innen rekkevidde - det er nemlig ikke mye som mangler i mannens sortiment der for å si det sånn. 


Der kom duken på plass, jeg har nemlig ikke lyst på ugress som kommer nedenfra, forstås.

Hele poenget med bedkantene er jo at jord ikke skal komme opp i singelen, røtter ikke skal spre seg, gress ikke skal gro inn i blomsterbed også videre. Og for den saks skyld, ei heller singel oppi jorda.


Noen planter skal plantes.

Tilbake til ideene som popper ut av hodet; dette bedet var ikke i planen fra starten av, dette skulle kun være et lite prosjekt med elvesingel rundt furua, men altså...
Det passer seg jo godt med ett par bed rundt singelen som en avslutning synes nå jeg.


Her er jaddenimeg elvesteinen på plass også, det er jo den som er hovedideen bak dette prosjektet her.


Her ses prosjektet 'rundt furua' i bakkant av inngangspartiet og sirkelen.

Og du, jeg fikk en dose trim av dette - og jeg kan sitte i stuen å titte ut og være strålende fornøyd med egen innsats.

Kan det bli bedre'a, for en hageentusiast?


Det har blitt plass til en liten stol her også, selv om Tor lurer på om jeg noen ganger setter meg ned her. Jada, det gjør jeg, i fem minutters pauser og sånn. Det er noe med å skape miljøer i hagen, tenker jeg, enten jeg setter med ned eller ikke. Ikke sant?

Bedkantene har jeg fått fra Everedge i Sandnes og de kan bestilles på nettet. Stolen er delvis spons fra yggoglyng.

Mer om Humleplanter kan du lese HER 

Innimellom får jeg produkter fra forskjellige leverandører for utprøving, men det er helst produkter som jeg selv ønsker å bruke i Furulunden, for hit kommer ikke hva som helst altså.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

En hage med frodig villskap og interiør både ute og inne

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Har du Allium i hagen din? Bruk gjerne frø til formering

Agapanthus - en sommeryndling

Oppussing av hytta - før og etter