Borddekking med dyprøde blomster til jul - fra a til å


Borddekking i dyprøde farger
Borddekking i dyprøde fargeelementer

I denne søte juletid, kan vi jo tenke på og forberede pyntingen til jul. Jeg synes jo det er så hyggelig å dekke bord, så jeg er klar som ei kule når det nærmer seg en høytid.

Hvilke blomster og lys skal prege julebordet her i år mon tro? Dette er den fineste tiden jeg vet om. Plukke ut farger og ellers alt jeg har i esken min, som kommer fram år etter år. Det er noe med de faste tingene som vi liker å pynte med til jul. Kjenner du igjen den følelsen?

Start på borddekkingen

Fremgangsmåte for et dekket julebord

Her har jeg startet med en linduk, en kunstig bar-ranke som jeg har lagt i zikkzakk. Glem de helt rette linjene, det blir mye finere når ikke alt står på geledd. Det er imidlertid greit å holde seg på midten av bordet.

Kunstig ranke er genialt hvis du vil slippe kvaerester på duken og at småkryp konkurrerer om julematen, for å si det sånn.

Blomster til et julebord
Den kunstige ranken er super til gjenbruk

Ved å bruke en ranke langs bordet, så binder det all pynten sammen på et vis. Nå kan du fortsette med blomster, høye lys, telys og annen pynt.

Dyprøde Cymbidium er brukt til dette julebordet
Du kan selvfølgelig velge dine egne farger.

Her er det cymbidium som blomstrer på julebordet, de er utrolig holdbare. Her holder det med en gren, den har utrolig mange blomster.

Jeg koster gjerne på meg lakkerte lys til julehøytiden. De er også selvslukkende for sikkerhetens skyld.

Røde epler som pynt
Røde epler er utrolig fint til et dekket julebord

Noen røde epler kan også være dekorativt. De holder antagelig til neste jul fordi de er fulle av sprøyte- og glansmidler. Så å spise dem frister ikke.

Cymbidium kommer av gresk "cymbos", dvs. båt, på grunn av den "båtformede" leppen.

Cymbidumgrenen rekker til mer enn julebordet
Her ble det brukt dypt rødt overalt i interiøret

Når du kjøper en cymbidiumgren, så er det blomster så det rekker til mye mer enn selveste julebordet.

Blomsteroppsats i dyprøde farger
Å lage egne blomsteroppsatser trenger ikke å være så krevende.

Denne julen ble det mer dyprødt enn det vanligvis er her hos oss i julen, men når det er så mye blomster til overs er det jo gøy å prege resten av interiøret med de samme fargene da. Dessuten synes jeg det er koselig å lage egne blomsteroppsatser.

Varmrøde nelliker er både dekorative og fine i fargen synes jeg, dessuten er de på vei tilbake igjen, etter å ha vært en"neiblomst" for meg i mange år.

Bordet er dekket, men mangler fortsatt dekketøyet
Julebordet er klart for dekketøy.

Her er kurven fra barndomstiden fylt med twist. Skulle ønske den kunne snakke, da hadde den kunnet fortelle mye fra gamle dager, ja, for vi snakker over femti år altså.

Når det ikke strekker til med små vaser, bruker jeg bare plastrør med vann og lokk og putter blomstene nedi pyntebar-ranken, sånn at plastgreia skjules.


Og her kom jammen serviettringene av bjerkekvister til sin rett igjen også, det kan jeg vel driste meg til å kalle gjenbruk.


Ferdig dekket julebord i dyprøde farger og med epler som dekor
Et julebord med enkle dekorelementer

Når lysene tennes der hjemme, da er jeg egentlig klar til å sette meg til bords, men det passer seg vel best om jeg venter med det til julaften tenker jeg.

Jul i stuen
Nå er det skikkelig jul i stuen

Som i alle år, tar jeg frem mange pyntegjenstander som jeg har liggende i samleesken min. De brukes i år etter år og til den ene bordekkingen etter den andre. Det er jo noe av kosen synes jeg. Å ta frem det vi hadde i fjor og i årene før det. Så kan fargene være litt forskjellig fra år til år.

Jeg håper du har en fin førjul, og kan kose deg litt med forberedelsene. Har du bestemt deg for årets farger hjemme hos deg? Det er veldig hyggelig om du deler noen av dine førjulsforberedelser med oss vet du.

Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lavendel og krydderurter, vinn bøker!

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Rektangulært bed nr. 1 gjennom fire årstider

Tips - dersom du må tømme varmkomposten nå på høsten