Utepeisen i fyr og flamme på en herlig høstdag i hagen

Når høsten er ankommet og det er litt kaldere i luften

Det er for det meste da jeg fyrer opp i peisen på terrassen i hagen vår og vi kan kjenne en lunhet spre om seg. Ja denne lørdagen ble så deilig at vi fyrte vaffelpressa og koste oss skikkelig rundt peisen som jeg har vært så heldig å få av Varmefag. 7-åringen som var på besøk den helgen hoppet høyt og og kom med hørbare jubelrop da jeg foreslo å steke vafler og drikke kakao på terrassen. Det skal ikke så mye til for å glede barna. Høstdagene blir forlenget på denne måten synes jeg.

Ellers synes jeg det er koselig å ha hele hagen som en fortsettelse av interiøret på en måte. Og da passer det jammenimeg godt med en utepeis. Synes ikke du også det?

Utepeis på terrassen i hagen min

Utepeis eller bålpanne - valget er ditt

Det fulgte med en rist til å sette inni peisen, så den kan også brukes til å grille i, men det har jeg ikke forsøkt ennå. Det aller beste med peisen er at den varmer, det er utrolig koselig når det er fyr og flamme i den. Dessuten passer den på en prikk inn i den hagen jeg ønsker å skape og kose meg i. Så da er jeg fornøyd. Noe mer kan jeg nesten ikke forlange av en utepeis synes jeg.

Det er så utrolig mye lekkert i bålpanner på markedet for tiden og det er sikkert både praktisk og fint, men jeg ønsket meg altså en utepeis. Det viktigste er jo at vi kan tenne bål og kjenne varmen spre seg, ja kanskje langt inn i hjerterota, eller hva synes du?Utepeisen med formsydd trekk

Som seg hør og bør fulgte det med trekk til utepeisen

Det fulgte også med et trekk som jeg kan ha på i dårlig vær og gjennom vinteren. Sånne små ting som kan glede et hagehjerte, nemlig så som at trekket er formsydd. Da står peisen der pent og pyntelig, det er ikke et trekk som står og skriker mot deg. Kremt, ja de små tingene eller detaljene du vet...

Utepeisen er i alle fall i bruk, til felles glede og kos i hagen. Jeg ønsker deg en finfin uke, og har du fortsatt noen planer i hagen din, er jeg lutter øre vet du. 

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. På mobil og Ipad kan du få hele menyen for siden ved å trykke på de tre strekene øverst til venstre på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bunndekkere i hagen