Foto: Christine Heim |
Så hyggelig at du titter innom Furulunden – hagebloggen som drives av hageentusiasten Mette.
Jeg er utdannet eiendomsmegler MNEF og bor på Kråkerøy i Fredrikstad.
Her i Furulunden viser jeg deg bilder og små historier
om mine
- hagediller
- hageopplevelser
- hagedesign
- hagestruktur
- plantesammensetninger
m.m.
Innimellom viser jeg også fra andres hager. For meg er hagen en lise for
sjelen.
Mine barndomsminner reflekterer
både en mormor og farmor som hadde hage med frukttrær, bærbusker, blomkarse,
gladioler og ringblomster. Inntrykkene fra deres hager har satt spor i meg med gode duftminner og synsinntrykk.
både en mormor og farmor som hadde hage med frukttrær, bærbusker, blomkarse,
gladioler og ringblomster. Inntrykkene fra deres hager har satt spor i meg med gode duftminner og synsinntrykk.
Jeg håper du vil finne god inspirasjon på bloggen, enten du har
stor eller liten hage, hyttehage eller balkong.
stor eller liten hage, hyttehage eller balkong.
Ikke nøl med å legge igjen spørsmål eller kommentarer du måtte ha, på sidene mine. Det setter jeg stor pris på. Jeg svarer så godt jeg kan.
Jeg er en ivrig bruker av Facebook, Instagram, Pinterest , Youtube og Google+ hvor du kan følge meg.
For presse og bedrifter:
Om du ønsker å komme i kontakt med meg for:
- intervju
- oppdrag av noen art
- betalt omtale i blogginnlegg
- reklamebannere
så send en epost til mette@furulunden.no eller ring meg på 98053231
per bertil lund
vurderer nå hva jeg skal gjøre med bed langs husveggen. Hagesingel innerst er jo et alternativ. Hva har en under singelen, hva med tykk plast (knottplast) , nok med aviser etc? Er jo også nødvendig med en skikkelig kant. Elvesingel er også dekorativt, men er dyrt og ikke alltid så lett å fpå tak i (unntatt i små sekker på hagesenter,dyrt). Alternativ er kanskje å nøye seg med vanlig hagesingel?
Mette Gry Larsen
Hei Per Bertil! Så pussig at du spør om det akkurat idag. Etter kl. 18 deler jeg min bruk av elvestein i forskjellige former og uttrykk (se på Facebook-gruppen min). Jeg har brukt aviser under elvesingelen inn mot husveggen, men det går jo i oppløsning etter hvert. Det har faktisk holdt seg i 8 år her. Elvesingel er ikke så dyrt dersom du finner et sandtak/pukkverk i nærheten. Vi har kjørt med tilhenger og fylt den opp når jeg har brukt litt større mengder. Kjøper aldri det i hagesentre. For dyrt som du sier også. Hvis ikke du vil bruke aviser, er tykk duk som de har på sandtak/større pukkverk o.l. Jeg har valgt å droppe kanten ut til bedet, synes overgangen mellom elvestein og jorden/bedet er best. Som du vil se av artikkelen har jeg brukt mellomstore elvestein inntil veggen. Jeg tar en runde hver vår og løfter på en del av steinene slik at de ikke drukner i jorden 😉 Du kan selvfølgelig bruke vanlig singel, fint det også. Da er du nok mer avhengig av å ha en kant med brostein e.l. Hagehilsen fra Mette
per bertil lund
Takk for svar. Blir nok litt diskusjon med kona. Hun vil nok ta sjansen uten noe stein etc. Er «allergisk» mot innblanding av jord i kanten og påfølgende ugress. Vimhar forholdsvis god drenering mot huskanten og vortepapp mot muren. Så kan en jo drøfte det estetiske med stein eller planter mot veggen.
En av de plantene jeg delvis frøsår nå er erteblomster. Sammen likne litt med senere frøsåing. Bruker egne frø, men disse har veldig dårlig spireevne. Opplevd det samme tidligere. Erfaringer?
Mette Gry Larsen
LEGGER DU FRØENE I VANN FØR DU SÅ DEM? De har joet hardt skall. Spørs litt hvordan du tørker og oppbevarer frøene også kanskje. Hagehilsen fra Mette
Åshild
Hei? Har sett denne bloggen lenge, mange fine innlegg her. Har du erfaring med svarthyll , min blomstrer nemlig ikke, har hatt den et par år, og synes det er litt rart?
Mette Gry Larsen
Min blomstret veldig lite de første par årene. Tror det kan være helt normalt. Blir spennende å se dette året da 🙂 Har du lest artikkelen min om Svarthyll? https://www.furulunden.no/2019/05/svarthyll-sambucus-planteportrett-og-en-teoppskrift/ Hagehilsen fra Mette
kristin
Har du noe tips for bunndekke som kan plantes i kanten av og delvis litt under en stor rododendron? Plantene bør tåle sur jord og skygge og helst ikke bli høye. Omkring rododendron er det plen som blir klipt av robotklipper. Bunndekke planter som sprer seg ut i plenen blir dermed også klipt. Målet er å slippe å luke langs kanter!
Mvh
Kristin
Mette Gry Larsen
Hei! Meld deg inn i Hagetips Gruppen min på facebook. Der er det sikkert mange flere som har tips til surjords bunndekkere. Jeg har ikke så mye erfaring med de. Hagehilsen fra Mette
https://www.facebook.com/groups/hagetips