Tips til å lage islykter

Islykt med og uten lys i
En vellykket islykt og en som har frosset for lenge

Du kan lage islykter av så mangt, men her har jeg laget islykter i ei vaskebøtte, ballonger og en stjerneform som er tilpasset akkurat denne bruken. Den iskulen du ser til venstre har rett og slett frosset for lenge slik at jeg ikke fik kakket hull i den. Sånn er det her i Furulunden når det går litt fort i svingene før jul. Men den gjør nytten sin som dekor da, hehe.

Når du fryser is i ei bøtte, er det klokt å ha en mindre bøtte eller liknende inni. Jeg har forsøkt å fryse islykter rett i bøtta. Da lar jeg den stå ett par døgn, snur den på hodet og kakker hull i midten. Det går også helt fin, men du har nok litt mindre kontroll på resultatet på den måten.

Frossen is er vakkert, synes du ikke?

Stjerneformet islyktform
Det finnes flere former spesiallaget til islykter

Bruk av forskjellige former

Som du ser så har jeg her en stjerneform som fylles med vann, godt over den indre stjernen slik at du får en tykk bunn.

Under her så har jeg rett og slett brukt ballonger. Det er en helt super måte å lage islykter på. I grunnen spørs det bare på hva du har og hvilke former du ønsker deg, runde, kantede osv.

 Ballonger som islyktformer. Foto.


ferdig islykt laget i ballonger. Foto.
Islykt laget av ballong blir rund og fin i formen

Om det ikke er frost der hvor du bor, så la deg ikke stoppe av det. Du har vel en fryser? Tenk bare på at dersom du bruker fryseren, så trenger ikke lyslykten mer enn ett døgn mot at den ofte trenger å stå ute i kulda i et par døgn for å bli skikkelig frossen. Her er det bare å prøve seg frem. 

Du har jo sett hvordan det går når jeg lar dem står for lenge ute i frosten over her. Da ender iskulen som pynt i stedet for lyslykt. Men det gjør jo ingenting om vi feiler litt, eller hva synes du?

Islykt fylt med greiner og elvestein i bunnen. Foto.

Her har jeg brukt grener med bær av en sort Contoneaster og noen elvestein.

Klar islykt uten noe pynt nedi. Foto.
En klar lyslykt uten pynt er det fineste synes jeg

Når lykten endelig har kommet ut i sitt rette element så er det bare å håpe at frosten holder seg noen dager. Mine islykter er som oftest klare i isen, jeg liker det nemlig best uten for mye dilldall.

Hvordan vil du ha din islykt om du lager deg en? Klar eller med pynt oppi, og hva slags pynt?

Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

 1. Hei:) Så flotte islykter du har laget. Tenkte på det sist det var minusgrade, men det ble ikke tid. Skal gjøre et gjen når gradene kryper nedover igjen:)
  Ønsker deg en riktig god jul og takk for hyggelig hilsen:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ofte en kortvarig greie, men veldig hyggelig.

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Lavendel og krydderurter, vinn bøker!

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Rektangulært bed nr. 1 gjennom fire årstider

Tips - dersom du må tømme varmkomposten nå på høsten