Velkommen til trädgårdsrundorna i Nordvestre Skåne 2018

Etter at jeg besøkte Trädgårdsrundorna og andre hager/parker/slott i juni 2016 i et samarbeid med VisitSweden, har jeg hatt et ønske om å ta med flere på tur til denne delen av Sverige som virkelig har vært til inspirasjon og glede for meg i etterkant.

Hold av helgen 15.-17. juni 2018. 

Jeg er så utrolig glad for å kunne samarbeide med  kjente og velrenommerte Temareiser Fredrikstad. Det blir busstur fra Oslo tidlig fredag morgen, via Fredrikstad og sydover til vår endedestinasjon Helsingborg. Påmeldingsmulighet kommer senere.

Privathage i Skåne - 1
Privathage som var med i 2017

Litt om programmet:

Det er ikke alt som er klart ennå, så jeg kan ikke røpe annet enn hva jeg har lagt inn som ønsker for denne fantastiske hagereisen:

 • Mest sannsynlig et besøk i en eller flere slottshager 
 • Lørdagen settes av til besøk i private hager - det er utrolig mange å velge mellom. Jeg kommer til å rådføre meg med Helsingborg Trädgårdsforening samt en hagedesigner jeg kjenner til i området. Sammen med dere ønsker jeg å oppleve og se variasjoner av private hager.
 • Spisesteder til lunsj og middager velges med tanke på mest mulig kortreist og økologisk utvalg. Noe de er gode på i Skåne.
 • Vi skal også ta oss tid til å besøke to hagesentere. Jeg opplevde hagesentrene som helt annerledes enn mye av det vi har i Norge, så dette er verdt et besøk.
Jeg ønsker at dette skal være en helhetlig hageopplevelse av de sjeldne.

Privathage som var med i 2017 2
Kun noen få av de hagene som var med i 2017

Det er fire forskjellige hagerunder i Nordvestre Skåne: Vårrundan, Trädgårdsrundorna, Sensommerrundan og Måneskensrundan. Jeg fokuserer på Trädgårdsrundorna denne gangen.

Pelargonier bak et vindu
Så deilig å sitte utenfor drivhuset og fundere


Jeg håper dette pirrer både hageinteressen og reiselysten, så hører du fra meg om dette igjen på nyåret.

Er du klar for reisen?

Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

 1. Jeg kan kun anbefale trädgårdsrundan. De skånske haver er så spændende og forskellige. Vi har været der 3 gange. Den sidste gang i 2016 arrangerede vi en tur for 52 deltagere i Det danske haveselskab. Vi kommer der også i år....

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for din hyggelige tilbakemelding. kanskje vi ses :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage