Bruk av kongler/leca i krukkebunnen eller ikke? Jeg har trodd at det kunne fungere, men etter å ha delt dette innlegget ble jeg korrigert av plantemann Morten Bragdø som sier at det er sand som drenerer.
Les mer: Hvorfor sand fungerer mye bedre som drenering
Les mer: Hvorfor sand fungerer mye bedre som drenering
Hvorfor bruke sand i stedet for kongler/leva i krukkebunnen?
Dog vil jeg legge til at jeg fortsatt bruker kongler som fyllmasse dersom krukken er stor og jeg ikke ønsker kun å ha sand og jord i den. Det blir jo så himla tungt. Men når konglene er på plass og avispapiret er lagt over disse, så kan jeg jo bruke sand og deretter jord. Da fungerer sanden fortsatt som drenering.
Her i Furulunden har vi kongler nok kan jeg fortelle deg. De ramler ned hist og pist og det er bare å forsyne seg. Og det gjør jeg. Jeg fyller krukker og kar. Gratis er det også, og veldig lett.
Over konglene legger jeg litt avis slik at jord og kongler ikke havner i en eneste kladeis. Akkurat som du ser i denne bloggposten her.
For skal det fungere som drenering så er det jo greit at ikke jorda havner sammen med konglene.
Over til noe helt annet enn kongler og drenering i krukker. Denne vannkanna kjøpte jeg på markedet i Gamlebyen i Fredrikstad sommeren 2013.
Jeg kunne ikke helt forstå hvorfor mannen som solgte den var så innmari opptatt av hvor fint det ville være å plante i den, men da jeg kom hjem og fylte vann i kannen, skjønte jeg hans iver.
Den lekker nemlig mer enn ei sil for å si det sånn, men den fungerer helt fint som et dekorasjonsmoment da.
Vil du bruke sand i stedet for kongler/leca i krukkebunnen heretter?
Så har du lyst og anledning, så bytt ut lecakuler og annet stærsj og bruk det du har rundt deg, som for eksempel furukongler, dem er det jo ofte flust av rundt oss.
I morgen skal jeg i gang med å tømme varmkomposten, og det tar sin tid. Jeg skal derfor nyte hvert minutt jeg får tusle i hagen med eller ute kompost rundt føttene.