Gjenbruk av juletreet - slik gjør du!

Gjenbruk av juletreet - Edelgran under rododendronen

Neida, du trenger slettes ikke å kaste juletreet. Treet som var så vakkert da du satte det i vann og pyntet det til jul. Gjenbruk er tingen.

Jeg er så heldig at jeg hadde to hjelpere denne gangen, Tor og tuppelura på 7 år som var på besøk denne helgen. De kuttet og la det i en haug, så etter det har jeg rett og slett lagt det på plass. Greinene har blitt puttet under rododendronene og andre planter som ønsker seg sur jord.

Gjenbruk av juletreet - Edelgran rundt blåbærbuskene

Slik lar du juletreet kompostere seg:

  • Her har de amerikanske blåbærbuskene fått et dekke av granbar også. I tillegg til at det er nyttig, så ser det ikke så verst ut heller, synes jeg. 
  • Når våren kommer og det begynner å krible i fingrene etter å grave og få møkk under neglene igjen, så har nålene forhåpentlig sluppet festet i greinene. 
  • Jeg fjerner så greinene, kutter dem i kompostkverna, og vips kan jeg legge dette i kompostbingene mine. Det du må tenke på hvis du legger dem i bedene, er at det krever forholdsvis mye nitrogen for å omdanne barnåler til jord, så det kan ta litt av næringen. Da kan det være lurt å legge på litt kukompost til våren, eventuelt litt hønsegjødsel/kompost i små doser.
  • Oppkvernet kvist kan også brukes i gangstier o.l. Jeg har et klinete området ved søppel-/komposbingene som jeg frem til idag ikke har fått utbedret. Det er et utmerket sted å legge på flis.


Gjenbruk av juletreet - Granbar under Magnoliatreet

Her har Magnoliatreet fått et dekke av granbar også. Det gir et lite kikk av lykke å kunne gjenbruke, synes jeg. 

Så nå! Er du klar til å klippe opp juletreet ditt? Jeg forutsetter at det ikke er et kunstig tre da, kremt :)

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen