Gjenbruk av juletreet - slik gjør du!

Edelgran under rododendronen

Neida, du trenger slettes ikke å kaste juletreet. Treet som var så vakkert da du satte det i vann og pyntet det til jul. Gjenbruk er tingen.

Jeg er så heldig at jeg hadde to hjelpere denne gangen, Tor og tuppelura på 7 år som var på besøk denne helgen. De kuttet og la det i en haug, så idag har jeg rett og slett lagt det på plass. Greinene har blitt puttet under rododendronene og andre planter som ønsker seg sur jord.

Edelgran rundt blåbærbuskene

Slik lar du juletreet kompostere seg:

 • Her har de amerikanske blåbærbuskene fått et dekke av granbar også. I tillegg til at det er nyttig, så ser det ikke så verst ut heller, synes jeg. 
 • Når våren kommer og det begynner å krible i fingrene etter å grave og få møkk under neglene igjen, så har nålene forhåpentlig sluppet festet i greinene. 
 • Jeg fjerner så greinene, kutter dem i kompostkverna, og vips kan jeg legge dette i kompostbingene mine. Det du må tenke på hvis du legger dem i bedene, er at det krever forholdsvis mye nitrogen for å omdanne dette til jord, så det kan ta litt av næringen. Da kan det være lurt å legge på litt kukompost til våren, eventuelt litt hønsegjødsel/kompost i små doser.
 • Oppkvernet kvist kan også brukes i gangstier o.l. Jeg har et klinete området ved søppel-/komposbingene som jeg frem til idag ikke har fått utbedret. Det er et utmerket sted å legge på flis.


Granbar under Manoliatreet

Her har Magnoliatreet fått et dekke av granbar også. Det gir et lite kikk av lykke å kunne gjenbruke synes jeg. Så nå! Er du klar til å klippe opp juletreet ditt? Jeg forutsetter at det ikke er et kunstig tre da, kremt :)


Kommentarer

 1. Hei:)
  God nytt år!
  Gjenbruk liker vi, og dette er jo både pent og nyttig:)
  Ønsker deg en fin uke.

  SvarSlett
 2. Godt nytt år til deg også, Inger Marie! Jepp, nytte og estetikk gjør meg godt :)

  SvarSlett
 3. Knutekål bruker jeg i salater, wok,stuede grønsaker, gryter...den er allround grønsak.
  Smaker noe mellom mild kålrabi og reddik. Og det beste...den vokser fort:)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Lag noen mosekuler til juledekorasjonene

Borddekking med dyprøde blomster og kongler til jul, fra a-å

Borddekking med hvite blomster til jul

Borddekking med markduk, supert å bruke til fødselsdagsfest

Adventslys - du kan gjøre det veldig enkelt