Interiør - tidløst design og mye kunst, akkurat som i hagen deres

Jeg har vist deg hagen til dette ekteparet tidligere og du finner en lenke til den lenger ned i dette innlegget. Dessuten lovte jeg deg at du skulle få titte inn i Kari og Kolbjørn interiør også. Nettopp fordi jeg ser en fantastisk kobling mellom hagen og interiøret hos dette ekteparet.

Her snakker vi om mennesker som utstråler varme og engasjement i seg selv, og har i tillegg en utstrakt touch av estetisk sans i hjemmet.

Tidløst design i interiøret

Tidløst design har ingen alder

Vel er jeg opptatt av skjønnhet, estetikk og smakfulle innredninger, men det betyr jo ingenting hvis menneskene som bor der ikke bryr seg om annet enn det materielle.

Hvis jeg fortalte deg alderen til ekteparet som bor i denne boligen, ville du neppe trodd meg. Men vi snakker 75+

Hylle i gangen

Det er sameksistensen mellom samfunnsengasjerte, reflekterte, varme personer og et vakkert interiør som får virkning for meg. Og her er det også sammenheng mellom interiør og hage.


Antikk kommode


Dekorasjonselementer i soverom

Jeg var hos Kari og Kolbjørn tidligere for å nyte hagen deres, som de så nennsomt har opparbeidet siden de overtok eiendommen i 2006, så jeg følte at vi allerede kjente hverandre da jeg kom på besøk denne gangen. Noe som er ekstra koselig når man skal loffe rundt i hjemmet deres og ta bilder både her og der.

Kosestue i 2. etasje

Paret har 5 barn, og en anselig mengde barnebarn. Mange av dem bor i Østlandsområdet. Det er grunnen til at de flyttet helt fra Trøndelag til Fredrikstad i 2006. Den flytteoperasjonen har de imidlertid aldri angret på.

I 2.etasje, i tillegg til 2 soverom og bad, er det en egen kosestue som kommer godt med når hele storfamilien er samlet.

Små og store suvenirer fra mange reiser

De har vært mye på reise i inn- og utland, og de har alltid øye for det vakre, hvorav noe av det blir med på hjemturen. Her ser du suvernirer fra reiser, kunst og flowerpower-lampe smakfullt satt sammen i hjemmet deres.

Som du vil ane gjennom formiddagen vi er på besøk hos dem, er at det er utallige stillebener rundt i hjemmet. Disse er passende dandert og passer som prikken over i'en.

Antikk gulvur og kiste preger interiøret

Her i dette hjemmet er det en miks av moderne og antikt. 

Arvestykker er godt ivaretatt og gjør interiøret spennende, varmt og koselig.


Det antikke, kunstneriske og moderne, hånd i hånd


Mens Kolbjørn er ute i boden og renser sild til noen varierte silderetter, så går praten livlig mellom Kari og meg. Det er jo noe av kosen med å være hjemme hos noen, få innblikk i hva andre mennesker tenker og hvordan de handler. 

Jeg slutter aldri å fascineres av mellommenneskelige relasjoner. 

Det er som doser av velsignelser i hverdagen.

Peis og designstol


Dekor satt sammen til en helhet


Sittegruppe med flere kunstinnslag


Detaljer fra sjeselonggruppen

Jeg har stor sans for at antikke møbler trekkes om i et moderne stoff, og med det får et mer moderne uttrykk. Samtidig som den antikke rammen er bevart.

Kjøkkenbenk med stilleben

Dekket lunsjbord

Da Kari og Kolbjørn inviterte meg til lunsj, takket jeg gladelig ja. Praten var jo allerede i full gang og ved bordet handlet det om dagens situasjon når det gjelder integrering av flyktninger generelt, og vi delte også erfaringer om det å være besøksvenn og leksehjelp, noe vi alle tre har erfaring med.

Dessuten bød de på hjembakte horn, ost og hjemmelaget fiken- og aprikosmarmelade, te og kaffe. Det er ikke så lett å motstå en sånn fristelse vet du. Oppskriftene har Kari funnet i Trines Matblogg.

Sjekk ut den fine treplaten som er brukt som serveringsfat. Et herlig minne om et fallent tre i hagen.

Stilleben fra hagen til Kari og Kolbjørn


Tiden flyr så fort i godt selskap. Jeg håper du har hatt en fin stund sammen med oss.  Hvis du har lyst til å se hagen til Kari og Kolbjørn, så er du hjertelig velkommen inn!

Hvilke tanker har du om forholdet mellom interiør og hage?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Velkommen til Lotties Trädgård - en lise for sjelen

Tips til hvordan du lager mosekuler

Høstormedrue og Anemone, to flotte stauder for høsthagen

Inspirasjon til høstplanter i krukker - del 4

Nå er det tid for å sanke frø i hagen