Solhatt økologiske frø - grønnsaksfrø har kommet i posten, juhu

Grønnsaksfrø fra Solhatt

Er du i gang med å så frø ennå? Det er ikke jeg. Jeg har rett og slett verken kapasitet eller plass til å så frø som trenger lang spiretid/forkultivering. Aller helst vil jeg ha grønnsaksplantene ferdig til å sette dem ut i pallekarmene i hyttehagen eller ha frø som egner seg til direktesåing. Der har du meg.

Økologiske grønnsaksfrø fra Solhatt

I år er det litt annerledes. Jeg vil prøve å så noen økologiske grønnsaksfrø fra Solhatt. Men bare dem som trenger en kort forkultivering. 

Jeg orker rett og slett ikke å prøve å jukse med lysforhold og varme (les; å droppe ekstralys). Da blir plantene lange og strantete. Du kjenner deg sikkert igjen. Disse søte små spiredyktige plantene som brått slenger i vei og blir sånne lange, spinkle greier. Nei det vil vi vel ikke ha, vil vi vel?

Pallekarm med kupollokk

Jeg har valgt følgende grønnsaker:

  • Buskbønne - Marona
  • Sukkerert - Engelsk Sabel
  • Knutekål - Superschmelz
  • Bataviasalat - Maraville de Verano
  • Rødbet - Tondo de Chioggia
  • Ekebladsalat - Red Salad Bowl
  • Gulrot (fiolett) - Cosmic Purple


Jeg kommer til å begynne såarbeidet etter påske en gang. Da er vi inne i selveste vårmåneden april, så da lyser solen inn her og jeg skal saktens klare å holde de små grønnsaksplantene lave og kraftige. Dessuten har jeg en pallekarm med kupollokk i bakhagen (bilde over her), så det er et ypperlig sted å herde plantene etterhvert.

Drivhus fra Growcamp

Drivhus fra GrowCamp

Kjøkkenhagen min i hyttehagen har bestått av fem pallekarmer  i tillegg til jordbærene som står i fem egne pallekarmer. Jeg må bare si at opphøyde bed er utrolig praktisk. Da har jeg et begrenset område i passende høyde for en godt voksen dame, kremt.

I år skal jeg i tillegg ha to drivhus på høybed som jeg skal prøve ut for GrowCamp i Danmark. Det har jeg skikkelig trua på. For på hytta hvor grønnsakene vokser har vi til stadighet besøk av rådyr. Dette året har jeg bestemt meg for at de må finne maten sin et annet sted for å si det sånn, hehe. 

Brunsnegler har vi inntil nå ikke hatt i hyttehagen, men drivhusene fungerer jo fint i forhold til det også. Spesielt dersom du bruker en spesiell kobbertape rundt hele høybedet. Det liker sneglene dårlig.

Så, la meg få høre om du har tenkt til å så noe i år. Blomster, grønnsaker, stauder? Det er enda mer morsomt dersom vi kan dele erfaringer og synsinger med hverandre, ikke sant?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Hvaler Gjestehage – inspirerer deg til lagspill med naturen

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til hjemmelaget gåbortgave - svibler!

Klematis Summersnow - klatrer med tusenvis av blomster