Ideer til hvit vårblomstring i krukker


Det er jo ofte sånn at når det bikker over nyttår, så er både du og jeg parate til å bekle interiøret med vår, ikke sant? Og hva er bedre enn å starte med uteblomster inne?


Perleblomster - muscari - er et "must" her i gården. Innendørs holder de seg lenger med mye lys og lite vann. Og om du setter dem kjølig om natten er det enda bedre.

Når de visner ned er det bare å plante dem i hagen, da har du glede av dem i alle årene fremover. En fremtidsrettet løkblomst altså.
Ranunkler - ranunculus - er også et vidunderlig skue om våren.
Julerose - helleborus - har jo i de senere år blitt et allemannseie. Allerede før jul tilbys den i blomsterbutikker, men skal man ha den innendørs er det den bladløse Helleborus som fungerer best.

Men ute i hagen vil den ha bladene på.


Jeg får aldri for mange av dem i bedene, så etter at de har gjort susen i krukkene går det raka vegen ut i et av blomsterbedene i Furulunden. 

De starter blomstringen i desember her hos meg. Det er bare så artig å ta seg en tur ut i kulda og titte etter hvite, vakre juleroser i et ellers ganske grått og brunt bed.


Så har du den herlige krokusen som også kan graves ned i bedene etter blomstring i krukkene. Glede med gjenbruk, ikke sant?


Den er jo humlevennlig også.Her kan du se en videosnutt av julerosen, tatt i Furulunden i begynnelsen av februar.

Husk gjerne på å melde deg inn i Facebookgruppen Hagetips, sammen vet/kan vi mer.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

En hage med frodig villskap og interiør både ute og inne

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Har du Allium i hagen din? Bruk gjerne frø til formering

Agapanthus - en sommeryndling

Urter til tørk og frys - er du klar?