Ideer til hvit vårblomstring i krukker

Ideer til hvit blomstring i krukker - hvit campanula på kjøkkenet

Det er ofte sånn at når det bikker over nyttår, så er både du og jeg parate til å bekle interiøret med vår, ikke sant? 

Og hva er bedre enn å starte med uteblomster inne? Småblomstrete, stjernformete Campanula er en god start og elsker å stå ute i krukker gjennom sommeren.

Ideer til hvit vårblomstring i krukker - Perleblomster i stuen

Perleblomster - muscari - er et "must" her i gården. Innendørs holder de seg lenger med mye lys og lite vann. Og om du setter dem kjølig om natten er det enda bedre.

Perleblomster kan starte i stuen

Når de visner ned er det bare å plante dem i hagen, da har du glede av dem i alle årene fremover. En fremtidsrettet løkblomst altså.

Ideer til hvit vårblomstring i krukker - Perleblomster sammen med stemorsblomster


Ideer til hvit vårblomstring i krukker - Ranunkler

Ranunkler - ranunculus - er også et vidunderlig skue om våren. Det enester er at jeg synes den er krevende å få til å holde seg vakker over tid. Det kan være hos meg den ikke trives altså.

Ideer til hvit vårblomstring i krukker - hvite ranunkler i samplantning


Ideer til hvit vårblomstring i krukker - Julerose og Tusenfry i samme krukke


Ideer til hvit vårblomstring i krukker - nærbilde av julerosen

Julerose - Helleborus - har i de senere år blitt et allemannseie. Allerede før jul tilbys den i blomsterbutikker, men skal du ha den innendørs er det den bladløse Helleborus som fungerer best. Hos meg trives Julerosen ikke inne, verken med eller uten bladverk. 

Jeg slår et slag for Julerose - Helleborus

I Furulunden fungerer den best ute og der vil jeg ha mange av dem. Påskeklokker, som danskene kaller de som blomstrer lenger utover våren, er også en yndet plante i hagen min.

Jeg får aldri for mange av dem i bedene, så etter at de har gjort susen i krukkene går det raka vegen ut i et av blomsterbedene i Furulunden. 

De starter blomstringen i desember her hos meg. Det er bare så artig å ta seg en tur ut i kulda og titte etter hvite, vakre juleroser i et ellers ganske grått og brunt bed.Så har du den herlige krokusen som også kan graves ned i bedene etter blomstring i krukkene. Glede med gjenbruk, ikke sant?

Den er jo som flere av de andre hvite vårblomstene humlevennlig i tillegg til et vakkert skue.Her kan du se en videosnutt av julerosen, tatt i Furulunden i begynnelsen av februar et år.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bunndekkere i hagen