Ideer til hvit vårblomstring i krukker


Det er jo ofte sånn at når det bikker over nyttår, så er både du og jeg parate til å bekle interiøret med vår, ikke sant? Og hva er bedre enn å starte med uteblomster inne?


Perleblomster - muscari - er et "must" her i gården. Innendørs holder de seg lenger med mye lys og lite vann. Og om du setter dem kjølig om natten er det enda bedre.

Når de visner ned er det bare å plante dem i hagen, da har du glede av dem i alle årene fremover. En fremtidsrettet løkblomst altså.
Ranunkler - ranunculus - er også et vidunderlig skue om våren.
Julerose - helleborus - har jo i de senere år blitt et allemannseie. Allerede før jul tilbys den i blomsterbutikker, men skal man ha den innendørs er det den bladløse Helleborus som fungerer best.

Men ute i hagen vil den ha bladene på.


Jeg får aldri for mange av dem i bedene, så etter at de har gjort susen i krukkene går det raka vegen ut i et av blomsterbedene i Furulunden. 

De starter blomstringen i desember her hos meg. Det er bare så artig å ta seg en tur ut i kulda og titte etter hvite, vakre juleroser i et ellers ganske grått og brunt bed.


Så har du den herlige krokusen som også kan graves ned i bedene etter blomstring i krukkene. Glede med gjenbruk, ikke sant?


Den er jo humlevennlig også.Her kan du se en videosnutt av julerosen, tatt i Furulunden i begynnelsen av februar.

Husk gjerne på å melde deg inn i Facebookgruppen Hagetips, sammen vet/kan vi mer.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lag noen mosekuler til juledekorasjonene

Borddekking med dyprøde blomster og kongler til jul, fra a-å

Borddekking med hvite blomster til jul

Borddekking med markduk, supert å bruke til fødselsdagsfest

Adventslys - du kan gjøre det veldig enkelt