Klatrestativer - tips og ideer i mengder

Klatrestativ i snø

Nå som våren nærmer seg, brrr, tenker jeg det kan være fint å dele masse klatrestativer og obelisker med dere. Jeg har plukket ut noe fra egen hage og en del på Pinterest. Noen av dem kan kanskje gi deg ideer til å lage selv også. 

Klatrestativer og obelisker til fryd og glede

Senvinteren er jo virkelig tiden for hageentusiaster til å starte planlegging av en ny hagesesong. For en glede.

Dette klatrestativet har jeg i egen hage og i vinter har den virkelig fått vise seg som en hageskulptur.  

Klatrestativ med klematis i Furulunden

Det er nok slik vi aller best ønsker å se plantene våre. Ivrig på klatretur oppover og oppover. I år har jeg hatt en del klematis i 3 år, så da har jeg skikkelig forventninger til hvor mye det blir av dem.


Her er det en Pipeholurt - Aristolochia macrophylla - som klatrer villig oppetter en ståltråd. Mer om hagen den klatrer i, kan du se mer av hvis du følger lenken under her.Obelisk - hentet fra Pinterest

Resten av bildene har jeg samlet på min Pintererestkonto som du finner i denne lenken her.

Hasselvegg til klatreplanter


Anordning for klatreplanter kan også brukes som skillevegg


Klatrestrenger til espalierte trær

Kule som passer til å la klatreplanter boltre seg i.

Klatrestaiv er navnet på et mangfold av muligheter i hagen

Det finnes så utrolig mye fint å la klatreplanter boltre seg i. Det viktigste tenker jeg er å la planter også få klatre ute i bedene. Det finnes flere muligheter til å ha klatreplanter, ikke bare inntil veggen. Utover sommeren håper jeg å kunne vise dere hvordan klatreplantene har utviklet seg her i Furulunden også.

Klematis er en av klatreplantene som trenger tre sesonger for virkelig å få vist hvilken klatreenergi den er laget av og det er dem jeg har flest av.

Klatrestativer i rust kan virkelig være lekkert


Klatrestaiv av armeringsjern oppi en kasse med hjul på

Jeg falt for denne klatreanordningen her. Spesielt praktisk med jul på kassen. En flyttbar skillevegg for eksempel.

Jeg håper du kan la deg inspirere og få nye ideer til hagen eller balkongen din. Mulighetene er mange som du ser. Enkelte ganger når jeg henter inspirasjon, så tar jeg bare en liten del av det jeg ser og utvikler det videre slik at det får det uttrykket jeg ønsker for min hage. Det er jo også en mulighet.

Hvilke klatrestativer synes du best om da? Del det gjerne med oss. Har du et bilde også, så er det helt toppers.

Her kan du melde deg inn i Facebook-gruppen Hagetips. Sammen kan/vet vi mer om hage.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lavendel og krydderurter, vinn bøker!

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Høstormedrue og Anemone, to flotte stauder for høsthagen

Rektangulært bed nr. 1 gjennom fire årstider