Klatrestativer - tips og ideer i mengder

Klatrestativer - tips og ideer i mengder - Klatrestativ i snø. Furulunden.

Nå som våren nærmer seg, brrr, tenker jeg det kan være fint å dele masse klatrestativer og obelisker med dere. Jeg har plukket ut noe fra egen hage og en del på Pinterest. Noen av dem kan kanskje gi deg ideer til å lage selv også. 

Klatrestativer og obelisker til fryd og glede

Senvinteren er jo virkelig tiden for hageentusiaster til å starte planlegging av en ny hagesesong. For en glede.

Dette klatrestativet har jeg i egen hage og i vinter har den virkelig fått vise seg som en hageskulptur.  

Klatrestativer  - tips og ideer i mengder. Klatrestativ med klematis i Furulunden

Det er nok slik vi aller best ønsker å se plantene våre. Ivrig på klatretur oppover og oppover. I år har jeg hatt en del klematis i 3 år, så da har jeg skikkelig forventninger til hvor mye det blir av dem.

Klatrestativer  - tips og ideer i mengder. Klatrestativ med Pipeholurt. Furulunden.

Her er det en Pipeholurt - Aristolochia macrophylla - som klatrer villig oppetter en ståltråd. Mer om hagen den klatrer i, kan du se mer av hvis du følger lenken under her.Klatrestativer  - tips og ideer i mengder. Obelisk - hentet fra Pinterest. Furulunden.

Resten av bildene har jeg samlet på min Pintererestkonto som du finner i denne lenken her.

Klatrestativer  - tips og ideer i mengder. Hasselvegg til klatreplanter. Furulunden.


Klatrestativer  - tips og ideer i mengder. Anordning for klatreplanter kan også brukes som skillevegg. Furulunden.


Klatrestativer  - tips og ideer i mengder. Klatrestrenger til espalierte trær. Furulunden.

Klatrestativer  - tips og ideer i mengder. Kule som passer til å la klatreplanter boltre seg i.. Furulunden.

Klatrestaiv er navnet på et mangfold av muligheter i hagen

Det finnes så utrolig mye fint å la klatreplanter boltre seg i. Det viktigste tenker jeg er å la planter også få klatre ute i bedene. Det finnes flere muligheter til å ha klatreplanter, ikke bare inntil veggen. Utover sommeren håper jeg å kunne vise dere hvordan klatreplantene har utviklet seg her i Furulunden også.

Klematis er en av klatreplantene som trenger tre sesonger for virkelig å få vist hvilken klatreenergi den er laget av og det er dem jeg har flest av.

Klatrestativer  - tips og ideer i mengder. Klatrestativer i rust kan virkelig være lekkert. Furulunden.


Klatrestativer  - tips og ideer i mengder. Klatrestaiv av armeringsjern oppi en kasse med hjul på. Furulunden.

Jeg falt for denne klatreanordningen her. Spesielt praktisk med hjul på kassen. En flyttbar skillevegg for eksempel.

Jeg håper du kan la deg inspirere og få nye ideer til hagen eller balkongen din. Mulighetene er mange som du ser. Enkelte ganger når jeg henter inspirasjon, så tar jeg bare en liten del av det jeg ser og utvikler det videre slik at det får det uttrykket jeg ønsker for min hage. Det er jo også en mulighet.

Hvilke klatrestativer synes du best om da? Del det gjerne med oss. Har du et bilde også, så er det helt toppers.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage