Lag ditt eget tacokrydder

Lag ditt eget tacokrydder - Hjemmelaget tacokrydder og urtesalt

Det er så enkelt å lage sitt eget tacokrydder. Det er smakfullt og uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer, med unntak av chilipulveret som er tilsatt antiklumpemiddel.  

I tillegg kan det lages av økologiske ingredienser.

Er det noen av dere som har forsøkt å lage pulver/krydder av grønnsaker dere dyrker? Det ville det virkelig være interessant å høre om.

Laget ditt eget tacokrydder - Her er tacokrydderet på norgesglass

Ingredienser til hjemmelaget tacokrydder: 

  • 3 ss paprikapulver
  • 3 ss chilipulver
  • 3 ss spisskummen
  • 6 ts korianderpulver
  • 6 ts salt
Denne porsjonen holder til mange tacokvelder. Til 400 gram (til to personer) karbonadedeig bruker jeg kun 1 teskje av krydderet, det er selvfølgelig en smakssak, det er bare å prøve seg fram.

Jeg har doblet porsjonen her. Da kan jeg dele innholdet i to glass og ha et hjemme og et på hytta. I tillegg kan det være en koselig vertinnegave når du er invitert bort.

Har du lyst til å prøve? Deilig å slippe alle tilsetningsstoffene og de kunstige aromaene.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

  1. Jeg har laget tacokrydder tidligere, men det har blitt altfor sterkt etter min smak. Kanskje jeg skal prøve ditt med litt mindre chili?

    SvarSlett
  2. Ja, det er viktig å tilsette mengde etter smak. Jeg er ikke glad i veldig sterk mat. Som jeg skriver så holder det med en teskje av dette krydderet til 400 gr karbonadedeig for meg. Ikke gi deg, prøv igjen og lykke til :)

    SvarSlett
  3. Tack för tipset! Att slippa konsistensgivare och andra saker känns angeläget.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja , og når du ikke tåler konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer er det avgjort det beste :) Da heier vi på hjemmelaget Tacokrydder :)

      Slett
  4. Jag har aldrig köpt färdig tacokrydda, den tilltalar mig inte det minsta. Å andra sidan brukar jag inte blanda någon heller utan använder spiskummin och chilipulver direkt när jag lagar maten. Undrar om folk i allmänhet förstår hur lätt det är att krydda själva istället för att köpa kryddblandningar?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anni! Ja man kan jo også krydre direkte. Synes bare det er så lettvint når jeg først har laget det ferdig :) Uansett er det godt å lage maten fra bunnen av :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Minst 100 planter som rådyrene ikke foretrekker

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Lavendel - hvordan lage dine egne stiklinger?

Tilslørte påskepiker - dessert for våren

En solrik dag i Cornelias Verden - vist på NRK hage