Påske + gult = sant? Del 1

Påske + gult = sant? - Foto 3 av perleblomster i gamle krydderkrukker

Det er ikke så veldig mye gult til påske her på hytta. Noen av dere er sikkert kjempeglad i det gule til påske. Det er som om solen bryter igjennom og besøker oss i påskehøytiden. 

Gult er altså solens farge. Lilje er symbolet på nytt rent liv. Så da er det jo ikke så rart at vi elsker narsisser, eller på norsk påskeliljer, til nettopp denne høytiden.

Det har i alle fall ikke noe med kristendommen å gjøre, for i kirken er det fiolett som gjelder helt fram til langfredag og hvitt deretter.

Påske + gult = sant? - Foto 2 av perleblomster i krydderkrukker

Da synes du kanskje det er rart at jeg ikke tar inn så mye av det gule rundt påsken. Men for meg er innholdet i påsken ikke avhengig av akkurat den fargen. Noe gult har jeg, og det skal du få se litt senere.

Er du en sånn solgul bruker til påske, eller tar du ikke hensyn til denne fargen som har blitt selve påskefargen?

Påske + gult = sant? - Perleblomster i gamle krydderkrukker

Derimot våren vil jeg gjerne skal prege alt rundt meg i denne årstiden. 

Jeg tar gjerne en omgang eller flere med perleblomster eller andre løkblomster inn i stuen mens jeg venter på at de skal dukke opp ute i hagen min. For der ute er de også et godt måltid mat for humlene.

Påske + gult = sant? - Foto 4 av perleblomster i gamle krydderkrukker

Jeg har vist dere det tidligere også. Jeg bruker det jeg har til blomster, enten det er gamle Norgesglass eller andre krukker jeg har stående. Det er så mye som kan være fint når det kommer blomster oppi. 

På hytta tyr jeg til det jeg har for hånden. Det er grenser for hva jeg kan ha lagret. Så når det er mangel på vaser, tenker jeg i litt andre vasebaner, for å si det sånn.

Håper du kan ha noen fine dager i påsken.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

 1. Hei.
  Jeg er ikke så glad i gule påskeliljer. Men derimot gule roser og krysantimum. Nå er vi inne i den stille uke. Er enig med deg i at en bør tenke litt på hvorfor vi feirer påske. En fin kveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo så mye fint i gult utenom vårblomstene også. Og smaken er som baken som kjent :) Selvfølgelig vil jeg gjerne ha påskens innhold :)

   Slett
 2. Så artig å se! Jeg har akkurat samme kjøkkensettet, og det er veldig gammelt. Jeg mener mine besteforeldre fikk det i bryllupsgave, og det var vel ca. 1930 tror jeg! Jeg er så glad i det, men har ikke plass til det for øyeblikket så det er forsvarlig pakket ned.
  Jeg liker også å plante blomster i litt uvanlige kar. Påskeliljer er et must til påske, men skal innrømme at perleblomster, både hvite og blå er noe av det jeg liker aller best <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig koselig med det gamle som er arvet. Det blir ganske personlig av å bruke litt blanding i interiøret synes jeg. Jeg er så glad for at vi har hytta, så får mye av det som det ikke er plass til hjemme komme til sin rett her ute :)

   Slett
 3. Jeg er ikke så glad i gult, men til påske må jeg liksom ha gult. Jeg synes det lyser så fint opp både ute i blomsterbed, på trappa og inne i krukker og vaser. Jeg har ikke bare gule blomster til påske, men duker, kyllinger og annen gul pynt. Men jeg har noen andre farger på påskepynten også, altså. Som sagt er jeg egentlig ikke glad i gult, så det er kun i påsken jeg bruker den fargen.
  God påske da, du!🐥

  SvarSlett
  Svar
  1. Gult er kult, ender jeg opp med i din påske i hvertfall ;) God påske Berit!

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen