Hva kan du gjøre i hagen nå i kulda?

Kompostering rett i bedet - noe du kan gjøre tidlig vår

Sørge for kompostering rett i bedet selvfølgelig. Fra og med i fjor startet jeg med å klippe ned alt vissent i mindre biter og lot det ligge i bedet.


Her forleden dag, mens det var snøfnugg i luften og skikkelig kaldt, kledde jeg meg godt og tok saksen fatt. For det det er ikke til å komme forbi at det kribler i hagefingrene nå.

Kompostering rett i bedet - her er jobben utført


Kompostering rett i bedet, et uryddig bed før innsats

Løv, nedklipte planetrester er jo snadder for bedet. Kjempeverbenaen klippes ned og når telen gir seg snus rotklumpen. Vips, så er alt gått tilbake til kilden for fremtidige vakre og frodige planter.

Kompostering rett i bedet - her er det ferdig ryddet

Her ser du etter ryddingen i fjor. Nå henger det lenge etter i hagen, noe jeg har inntrykk av at det gjør de fleste steder i vårt vakre land. Eller har du en annen hagehistorie, fra der du bor, å fortelle oss?

Hva gjør jeg ikke for å gi plantene skikkelig grunnlag for et sunt kosthold. Akkurat det samme som jeg holder på med hver dag for kroppens eget velbehag.

En annen ting er at jeg samler på tang fra strendene ved hytta vår. Jeg har tidligere lært at tangen skal ligge og vaskes i regnvær i lange tider før jeg graver det inn i jorden. 

Det har jeg sluttet å tenke på, og klipper det opp og graver det rett ned i bedene. Masse snadder for plantene våre. Tipset fikk jeg av plantemannen Morten Bragdø, han med Hageboka.

Kompostering rett i bedet. Krokys i vårklart bed


Da er det bare å kle seg godt og starte hagearbeidet med å klippe ned vissent i bedene. Kan det være noe bedre da? Å komme i gang og trosse kulda som har bitt seg fast.

Husk å melde deg inn i Facebookgruppen Hagetips. Sammen vet/kan vi mer om hage.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage