Stine, fru Blom, NRKHage, plankebyjentene, for en lykke!

Maten på bordet hos fru Blom i Rakkestad. Hos Stine i NRK hage.

Kan du tenke deg! På fru Blom i Rakkestad er selveste Stine, hun som lager så mange fine ting i NRK hage hver uke utover våren. Hun driver denne innholdsrike butikken midt i Rakkestad.

Så altså, for å oppklare litt; Stine heter hun på NRK hage, fru Blom er navnet på butikken hun driver. Vi som er #ontheroadagain er tre venninner som kaller oss #plankebyjentene. Vi bor i Fredrikstad og tar oss noen avstikkere innimellom. En sånn derre jentetur du vet. Skravling, et godt måltid mat, mye fint å se på og handle med oss hjem. Mer skal det ikke til for at vi koser oss glugg.

Denne turen har stått på ønskelisten vår en lang stund, så det var bare snakk om å finne et passende tidspunkt og vår i luften, så bilte vi i vei :)

Interiør hos fru Blom og bilen til fru Timian, Rakkestad

Hjemme hos fru Blom

Det vil si, hjemme i butikken hennes altså. Møtet med denne flotte jenta var i seg selv en gedigen opptur. For makan til fremtoning!! Bare det å treffe på ei sånn koselig jente med et sånt herlig engasjement og som attpåtil driver en nisjekafé midt i Rakkestad, er en opplevelse i seg selv.


Kafeen bugner av alskens godbiter som tilbehør til et deilig måltid, her er det bare å velge og vrake og kjøpe med deg det du har lyst til å smake på. Fru Blom ligger i samme bygg som en blomsterbutikk (noe #plankebyjentene liker godt).

Titter du nøye på bildet, kan jeg fortelle deg at mannen til fru Timian ( hun med matbloggen) viser seg øverst til høyre i bildet, og rett overfor fru Blom ser du den artige bilen hans. 

Forskjellige drikker, eple, rødbete o.l. hos fru Blom, Rakkestad

Som tørsteslukker til det deilige lunsjmåltidet valgte vi oss tre forskjellige drikker med med utsøkt smak. Jeg valgte meg en juice med ferskpresset eple/rødbeter. Morsomt med noen nye smaker.

Kaffe Latte hos fru Blom, Rakkestad

Desserten besto i kaffe (alltid kaffe Latte for meg) og noen mandelmakroner som smakte ekte mandler for å si det sånn. her snakker vi skikkelige ingredienser.


Fruen i Furulunden og fru Blom i Rakkestad

Som seg hør og bør så er det koselig å få et bilde sammen med innehaveren av fru Blom, nemlig Stine. Hun sprudler av en sånn energi at det smitter over på oss besøkende som du sikkert kan se. Du treffer henne også på Instagram #frublomoftheday

Er du i nærheten av Rakkestad sentrum så ikke nøl med å slå av litt tid inne hos fru Blom. Jeg kan love deg at du ikke går skuffet derfra.

Fra gartneriet i Rakkestad

#plankebyjenteen dro videre på sin ferd etter denne deilige lunsjen, innom et gartneri i nærheten (etter anbefaling fra fru Blom). Vi fant ikke akkurat det vi var på jakt etter her denne gangen (litt tidlig for et gartneri i april), så vi tok turen innom Eucalyptus i Sarpsborg, og se hva vi fant der.
Rødkløver, Oxalis triangularis i krukke fra Euchalyptus i Sarpsborg
Nemlig denne herlige rødkløveren, Oxalis triangularis. Krukken den står i blir flyttet inn nattestid til det blir varmere i været. Men det er det verdt, synes ikke du også det?

Denne kommer jeg til å glede meg over gjennom denne sesongen. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Fyll vasen med sensommerens blomster

Lev landlig og fruktbart i en hage i Vaterland ved Gamlebyen

Tips til hvordan du lager mosekuler

Den store bog om små haver - vinn boken