Hvilket insekt er dette?

Insekt som til nå er ukjent for meg. Hvilket er det?

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er en insektskjenner, så jeg spør deg like ut; Hvilket insekt er det syrinen min har besøk av her?

Den er utrolig vakker, og den hadde god tid til å nyte nektaren fra syrinbusken. Så god tid at jeg fikk låst døren (skulle nemlig til byen), fomlet etter mobiltelefonen, plottet inn passordet, finne bildeappen og så...

Insekt som er glad i syrin, men hvilket er det?

Nå gleder jeg meg til å få hjelp fra deg. Jeg kan jo google det selvfølgelig, men det er mye hyggeligere å få hjelp fra dere trofaste følgere. 

Her har dagene vært så utrolig travle. Sorg og glede holder hverandre godt i hendene for tiden. Min kjære, 90 år gamle mamma, reiste hjem til himmelen tidligere i mai. Med begravelse, minnestund og masse praktisk arbeid er det ganske spesielt å stille til reportasjer, være med på lansering av en ny bloggplattform for de over 40 (Influens), reise på tur med VistiSweden, og som om det ikke er nok arrangerer jeg hagereise til blant annet Trädgårdsrundorna senere i juni (i samarbeid med Temareiser Fredrikstad).

Det skal en god porsjon livslyst til for å mestre disse svingningene synes jeg. Men når dette sies, så har min søte mamma hatt et fantastisk flott liv og hun var en utrolig fornøyd dame. Jeg skal kose meg fremover med masse gode minner om henne. Og det kan jeg saktens gjøre underveis i alt det fantastiske jeg skal oppleve fremover.

Det har tatt skikkelig av med hagebloggen min i år.

Syrinene likes av flere insekter. Her ser du hagen fra inngangspartiet i Furulunden.

Denne mørk lilla syrinbusken har vært med meg i mange år. Fra jeg tok med meg en avlegger fra hagen min i Kristiansand i 2000. Det er faktisk første året den blomstrer så rikt som i år. Så tålmodighet er tingen når det gjelder planter i hagen, ikke sant?

Kommentarer

  1. Hemaris fuciformis
    Bredkantet humlesvermer (Hemaris fuciformis) er en sommerfugl som tilhører familien svermere (Sphingidae). Denne vesle, dagaktive arten har glassklare vinger og en gul og svart, hårete kropp og ligner en humle, men atferden er ganske ulik. Den henger på svirrende vinger fremfor blomstene den suger nektar fra, men må holde seg fast med frambeina. Den er nokså vanlig på Østlandet, forekommer også noen få steder på Vestlandet.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage