Nye praktiske Growcamp drivhus er på plass i hyttehagen

Growcamp - drivhus fra Danmark, ferdig montert og beplantet av grønnsaker

Endelig er drivhusene (teltene) fra Growcamp i Danmark ferdig montert og beplantet/sådd med grønnsaker. Det har tatt sin tid, men det er fordi det har vært så mye annet som har tatt tiden min i vår.
//Annonse

Disse små drivhusene har jeg fått for å prøve dem ut gjennom vekstsesongen. Her i hyttehagen dyrker jeg grønnsaker og for første gang prøver jeg meg på agurk. Små, økologiske agurker som de lover skal smake fortreffelig.

Growcamp drivtelt, praktiske, med neting og plast. Alt du trenger for å drive frem grønnsaker og andre planter fra tidlig vår.

Hvem er ikke lei av insekter og snegler? Her er det netting som er festet med borrelås og enkel å rulle opp når du skal hente grønnsaker, som du nennsomt har stelt og pleiet med gjødsel og vann. Jeg har satt drivhusene opp mot syd, så her det sol fra morgen til kveld.

Det er mulig å bygge flere karmer oppå hverandre så du får dyrkningsområdet i passende høyde (i alle fall hvis du har dårlig rygg og såre knær). Disse karmene er laget i sibirsk lerk og kan om du ønsker det settes inn med jernvitrol før du monterer dem. Annet stoff er ikke anbefalt til karmer hvor du skal dyrke spiselige ting.

Alt kommer flatpakket, med gode arbeidsbeskrivelser for monteringen (bare spør den gode hjelperen min, Tor). Jeg har valgt å sette dem rett på bakken, men du kan få dem med hjul og bein også.

Growcamp drivhus sett fra den siste eksisterende pallekarmen.

Som du ser så kan hele drivhuset dekkes med plast (som enkelt kan rulles opp). Det er selvfølgelig for å få passende temperatur for varmekrevende planter. 

I tillegg kan du med å ha plasten nedrullet starte sesongen tidligere enn på friland. Jeg har også fått med brett som jeg kan henge på stengene oppe. Det passer utmerket når jeg skal starte litt tidlig med frøsåing. Her kan jeg selvfølgelig også så blomster som jeg skal ha ute i bedene.

Her får du en titt inn i et Growcamp drivhus med mine akurkplanter som allerede har kommet seg godt i løpet av noen få dager.

Agurkplantene trives allerede utmerket og rødbetene og bønnene er i full driv. Her spirer det utrolig fort.

Groacamp, drivtelt. Tre høybed og med insektsnett og plast.

Selv om hele drivhuset kan dekkes med plast for rask og lun spiring, er det mulig å ta ned plasten fra denne trekanten slik at det blir luftig og passe varmt inni drivhuset. I år har vi jo fått tidlig sommer, så det har faktisk vært riktig å ha lufting også om nettene allerede nå i mai.

Jeg har fått med koppertape også, men den bruker jeg på pallekarmene som jeg har hjemme. De skal forhindre snegler fra å forsyne seg av godsakene vi har plantet i høybedene våre.

Her ser du drivhusene fra Growcamp under montering og plassering

Jada, det var en jobb å gjøre for meg (med hjelp fra Tor). Jeg hadde jo pallekarmer stående her fra før. Fin trim og så mye fint i vente. Prosjekter gås på med krum hals her hos prosjektørene Tor og meg, hehe.

Jeg har kledd Growcamp drivhusene med duk for å beskytte treverket.

Forskjellen på en hageekspert og meg som er en hageentusiast, er at eksperten ville ha valgt knotteplast inni i stedet for duk. Eksperten kommer på det før montering og entusiasten i etterkant, kremt. Mye enklere å håndtere samt mer varig vil jeg tro.

Jeg hadde mye god kompostjord i de pallekarmene som jeg fjernet, så det er brukt om igjen. I tillegg har jeg plukket tang fra stranden og blandet i sammen med kukompost. Dette er snadder for grønnsakene. Tro du meg!! Dette har jeg brukt før også. 

I bunnen har jeg mye kvist og avfall fra hagen for å fylle ut litt. oppå der har jeg avispapir som jeg tenker komposteres etterhvert sammen med hageavfallet som jeg har lagt i bunnen. Lurt, ikke sant?

Med Growcamp drivhus trenger du ingen forkunnskaper og resultatene kommer kjapt.

Her er det urter og grønnsaker fra en av de gamle pallekarmene i full groglede.

En av de gamle pallekarmene er bevart fordi det fortsatt var plass til den her. Som du ser så er urter, toppløk og salat i full groglede. Makan til forsommer har aldri jeg opplevd i hvertfall.

Du finner masse fin informasjon på hjemmesiden til Growcamp her. Drivhusene er laget ut fra en hageeiers forgremmelse over innsekter og snegler. I 2009 vant de to priser på årets beste oppfinnelse på hageutstillingen i Glee i England.

Kommentarer

 1. Heisann, ja nå er det grotid.... og ikke minst vannetid. Jorda er jo nesten tørr igjen før vannstrålen rekker rundt...
  Dette så fint og ryddig ut. Vi har tenkt på å få pallebed i Lia neste år. Godt tips! Ser at du har fått ny lay out. Veldig fin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at du er inspirert :) Jeg ankom hytta for litt siden og da var det 5 dager siden sist jeg var her. Du kan ikke ane hvor mye det har vokst på disse dagene. For et sommervært vi har :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage