Et tips til egendyrket salat

Egendyrket salat kan gjenbrukes ved å knipe den av i stedet for å ta opp hele salaten.

Har du som meg tatt opp hele salaten med røttene når du skal plukke inn litt fra grønnsakshagen din?

Den tid er forbi her hos meg. Jeg går ut i hyttehagen min og kniper av så mye som jeg vil ha av salaten. Så lar jeg roten med litt salat stå igjen. Den fornyer seg og forsyner meg med salat resten av sommeren. I tillegg sår jeg gjerne litt ekstra underveis, for hos oss brukes det mye salat.

En salat kan gjenbrukes, bare ikke ta med roten.

Salaten som du ser her har jeg knepet av det meste på, satt den på nytt i kompostert jord i pallekarmen. Og se, her gror det som bare det. Snart klar for en ny forsyning. Smart, ikke sant?

Del gjerne dine tips med alle oss som er med i Facebookgruppen Hagetips.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lavendel og krydderurter, vinn bøker!

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Høstormedrue og Anemone, to flotte stauder for høsthagen

Rektangulært bed nr. 1 gjennom fire årstider