På herlig hagevandring hos et vennepar i Fredrikstad

Gabioner med elvestein - som en forstøtningsmur til sitteplassen hos Signe Kari og Vidar

Den følelsen det må være for Signe Kari og Vidar. Når hagebloggeren ikke mer enn å ha jumpet ut av bilen, iført kamera, setter i gang sitt eget hagevandringsprogram, haha!!

Da er det jammen meg bra at de som meg er glad i hage, de kjenner meg og vet hva som kan vente seg rundt neste sving når jeg ser detaljer i en hage som jeg ønsker å vise deg.

Gabion er en fin måte å lage en støttemur eller en hvilken som helst artig detalj i hagen. Den kan bestå av den steinen du liker best. Her er det brukt elvestein inni et bur/kasse av et holdbart materiale. Disse armeringsburene kan kjøpes ferdig, men Vidar har mekka disse sjæl. Snakk om!!

En sjarmerende uteplass med gabionmur og blomsterkrukker. Hos Signe Kari og Vidar

Du som har fulgt meg gjennom år har en anelse av at jeg elsker elvestein i forskjellige størrelser, så dette er midt i blinken for meg. Blir du inspirert eller?

Her ser du mer av gabionmuren. Praktisk og tøff mur. Hos Signe Kari og Vidar

På denne uteplassen står bålpannen klar. Her er det grillmuligheter i tillegg til at det er en herlig uteplass for avslapning av det gode slaget, med en god bok for eksempel. Eller sitte å dvele med utsikt over jorder så langt øyet ser.

En Gabionmur gir et ryddig og effektfullt uttrykk. Her sett litt på avstand. Hos Signe Kari og Vidar.

Ser du noe gjenbruk her, litt bortenfor den grønngrønne bregnen? 

De sementrørene som Vidar har fastmontert i trappegangen opp til uteplassen. De brukes til små lykter som lyser opp denne flotte plassen.

Kollasj av elementer i hagen til Signe Kari og Vidar


Stilleben fra overbygget terrasse hos Signe Kari og Vidar.

På terrassen hvor grillmåltidet og/eller kaffekosen inntas, har Signe Kari laget det koselig med flere stilleben. Denne runde, rustne saken er en av mine favoritter. Hun har rett og slett trædd en drivved-hylle inn i den runde anordningen. Genialt og utrolig sjarmerende. Ikke sant?

Stilleben med stjerner, hos Signe Kari og Vidar.

Det er noe med disse vinballongene. Dekorative, yes!!

Nærbilde av en lilla pasjonsblomst. Hos Signe Kari og Vidar.

Nå får vi jo pasjonsblomster i forskjellige farger, og denne er spesielt vakker synes jeg. De kan klatre og virkelig boltre seg i hagen eller på balkongen gjennom hele sommeren, men vil inn om vinteren.

Nærbilde av Tigerlilje hos Signe Kari og Vidar.

I et stort blomsterbed midt på plenen fant jeg denne gode, gamle Tigerliljen.

Fra dammen som Vidar har laget. Hos Signe Kari og Vidar.

For ikke så lenge siden satte Vidar i gang med å lage en fiskedam ved inngangspartiet til boligen. Jeg lar meg villig inspirere til dam eller et eller annet med vann i Furulunden. Det er jo lov å drømme...


Men vet du hva? Jeg hadde neimen ikke ventet å finne disse to blide karene jumpende ut av skogsområdet rundt dammen. Men her er beviset på at de fortsatt lar seg begeistre, og tar hagevandring på strak arm, knis. 

Til venstre i bildet ser du KP (mannen til min venninne May-liss, reisebloggeren i Malivasverden) og Tor (også han mannen til en reiseblogger i Urbantoglandlig og hageblogger i Furulunden).

Noen flere som har Gabionmurer i hagen? Fortell oss gjerne!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Tips til hvordan du lager mosekuler

Sitteplass med tak over - her kan høsten bare komme

Fyll vasen med sensommerens blomster

Den store bog om små haver - vinn boken