Pipeholurt og japansk lønn - fin farge- og plantekombinasjon

Perspektivfoto av svarthyll, pipeholurt og japansk lønn i Furulunden

De seneste årene har jeg blitt så begeistret for fargen vinrød mot svart i hagen min. Jeg synes den fargen er uovertruffen sammen med grønne blader, og det har vi jo som regel mye av.

Her ser du Svarthyll - sambucus N. 'Black lace' mot pipeholurt - Aristolochia macrophylla. Så vidt innimellom her skimtes Lønn. Jeg kjenner jeg blir begeistret bare av å vise deg dette. Skal ikke mer til altså.


Pipeholurt i fargekombinasjon med japansk lønn i Furulunden

Jeg synes pipeholurt bruker litt vel lang tid for å dekke denne pergolaen, men vi som er hageentusiaster vet jo at det å skape hage tar tid. Så jeg øver meg på å bli mer tålmodig. 

Mest av alt har jeg lyst til å stikke bortom hver eneste dag for å se om det har skjedd noe nytt, haha. Da får jeg heller ta en titt på Humlen rundt furua, for den fyker jo i vei slik at jeg kan se endringer hver dag.

Nærbilde av pipeholurt og japansk lønn. Vakker farge- og plantekombinasjon i Furulunden.

Men en skikkelig søtnos av en slyngplante er det. Synes ikke du også det? Tenk deg bare når den dekker hela pergolaen med de største og vakreste bladene du kan tenke deg. Godt å ha noe å glede seg over og se frem til sier nå jeg.

Jeg lever fortsatt på alle de som var innom hagen min på '1000 åpne hager'. Så hyggelig å treffe så mange hageentusiaster i vår egen hage. Været var superbra og folk tok seg god tid til hageprat, kaffe og hjembakst. Blir ikke bedre enn det.

Meld deg gjerne inn i Facebookgruppen Hagetips. Stedet vi inspirerer hverandre til hageglede :)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Minst 100 planter som rådyrene ikke foretrekker

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Idag har jeg gleden av å vise deg Marias drøm av en hage

Historikk og oppskrift på en cottage garden

Tips til bruk av tang i hagen