Tips til hvordan et hageprosjekt starter - rundt furua

Prosjektet rundt furua er ferdig og kan beskues fra benken

Da jeg hadde plantet en humle (Humulus Lupulus) inne ved furua fordi jeg synes at fura kunne kle en klatrende Humle oppetter stammen, kom jeg rakst til at rundt her ville det passe å gjøre noe mer. En sitteplass og blomsterbed kanskje.

Som du forstår skal det ikke mer enn en Humulus i hampfamilien for å få fart i prosjektgenet mitt, hehe.

Prosjektet, rundt furua, før spaden er satt i jorda


Prosjektet, rundt furua, sett fra sirkelen ved inngangspartiet

Da jeg høsten 2015 fikk tilsendt bedkanter som skulle prøves ut, så var tiden inne til å sette spaden i jorden og grave opp gresstorv.

De første spadetakene er i gang i prosjektet, rundt furua

En ting hadde jeg klart for meg, at rundt syrinhortensiaen ville jeg ha en kantring. Selvfølgelig for å forhindre at gress og jord blander seg med andre ting som jeg tenkte å ha rundt treet.

Gode redskaper gjør susen i et prosjekt som rundt furua.

Sørg for å ha gode redskaper når et nytt prosjekt skal i gang

Når jeg skal i gang med et nytt prosjekt er det viktig å ha gode redskaper slik som en god greip og en half-moon som virkelig gjør susen. Det er noe helt annet å stikke en half-moon ned i gresset enn en vanlig spade. Det vet jeg alt om, jeg har nemlig erfaring med begge deler.

Gress-stykkene legger jeg litt her og der i bakhagen samt en del i en haug, der får de ligge og gjøre seg om til jord som kan brukes på nytt i Furulunden. Gjenbruk altså.

Og tenk, man kan bli euforisk av nye bedkanter i stål, som ser så praktiske og fine ut.

Godt i gang med gravingen rundt furua

Så langt kom jeg første dagen. Det tar ofte tid før jeg er ferdig med graving og tilrettelegging av et nytt prosjekt.

For når man er ute en godværsdag sånn som det var denne dagen, er det alltids noen naboer som stopper opp og vil slå av en prat, samt små barn som vil ha en omgang med "slå på ring" før de begir seg videre. Og det er jo halve hyggen med å arbeide i hagen synes nå jeg.


Rundt furua - jeg prøver ut forskjellige hagemøbler for å se hvordan det kan være.

Det er rart hvordan årene går. Det ene prosjektet tar det andre, og til slutt er du bare så fornøyd med egen innsats. Likevel er det stadig noe å finne på i hagen, selv om de store prosjektene er gjennomført.

Å nyte dager i hagen er også en fin ting. En lise for sjelen som jeg ofte gjentar for meg selv og deg.

Plassen, rundt furua, sett fra inngangspartiet, ferdig


Her tar jeg det ferdige prosjektet, rundt furua, i nærmere øyesyn

Den svarmalte benken (ikke den grønnmalte altså) er tilbake på sin plass, der hvor jeg har satt en rusten pergola som jeg vil at en Pipeholurt skal dekke. Men sånt tar tid, ikke sant?

Syrinhortensia, buksbom og kjempeverbena i halvsirkel rundt furua

Den Lodge-stolen står idag oppe på den overbygde terrassen ut fra stuen vår. men det spørs om ikke jeg må ha en sånn stol til. Jeg digger dem og synes jo det uansett hvilken stol det blir at det er fint med en stol i bedet 'rundt furua'. Eller hva synes du?

Kommentarer

 1. Det kommer opp en stort vindu som dekker 1/6 av skjermen. til høyre om epostklubb. Jeg får ikke trykket det vekk og det gjør det vanskelig å lese og se bildene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så rart. Var inne og sjekket nå. Der er det et kryss oppe til høyre slik at du kan trykke deg ut av det. Pussig :)

   Slett
  2. Ja jeg regnet med det, men det var dekket av det grå feltet om mulighet til å dele innlegget. Jeg oppdaget hvordan den kunne trykkes vekk og da var det lett å finne Xen. Det ser ut til at du har tatt bort vinduet med epostklubben, og jeg synes det ser mer ryddig ut at det ligger i margen til venstre.

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Minst 100 planter som rådyrene ikke foretrekker

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Lavendel - hvordan lage dine egne stiklinger?

Tilslørte påskepiker - dessert for våren

En solrik dag i Cornelias Verden - vist på NRK hage