Terrassen på hytta vår, før og etter renovering


Frokostplassen vår med sol fra tidligste morgen til sen ettermiddag, ja, når solen skinner da. Jeg må virkelig få si at det er herlige somre nå hvor prosjektene ikke lenger står i kø. 
//Annonse
Mange late dager, med varierende vær og tid til gåturer og lesing, og mye hygge med gjester som ikke vil gå. Det siste er noe av det bedre jeg vet om.

Terrassen før renovering

Det var mye råte i terrassen så det var på høy tid å bytte den ut med en ny.

Her på hytta er det mye besøk og gjestene kommer ofte i større enheter for å si det sånn. Både på Tors og min side er det store familier, så rundt tyve mennesker av gangen blir det fort når noen av dem kommer på besøk. Så vi synes det er viktig at underlaget alle skal gå på er helt og sikkert.
Hyttetomten er ganske rufsete, den må virkelig holdes i sjakk for ikke å gro helt igjen. Det er en sandtomt, så jeg vet ikke helt hva jeg vil gjøre med den ennå. Jeg er jo litt i overkant interessert i hage, men med den mer friserte hagen hjemme, så er det saktens herlig å ta det litt mer med ro her ute på hytta.

Da er det ekstra fint med veranda og terrasse. På den måten får vi strammet litt opp der hvor det er mulig. Så ser det ikke så galt ut selv om resten av tomten er av det rufsete slaget.

Solseilet som etter hvert kom på plass, har vært litt vrient å få skikkelig stramt fordi utgangspunktene var forhåndsbestemte, det vil si faste. Noe det ikke alltid er så enkelt å gjøre noe med. Men etter en del plunder og heft, så er vi fornøyd.Les gjerne: Ny terrasse på hytta - byggeprosessen fra a-å


Fargerike hjalp oss med valg av farge på hytta

Vi er fornøyd med fargevalget som kom til ved kyndig hjelp hos Fargerike. De fikk se bilder av hytte og område før de hjalp oss med valget. Det er jo hyggelig om det passer til sandtomten og omgivelsene ellers i området. Dessuten er jeg litt glad i nøytrale farger, så jeg kan stå fritt med tanke på sommerblomster og annen beplantning rundt hytta. 

Front heter gråfargen og staffasjefargen er Bomull, malt med Baron Ultra som er Fargerikes egen maling og som holder seg fin i mange år. Vi har god erfaring med den på to forskjellige boliger og hytta vår, som er malt med samme merket.


Denne spisegruppen fant jeg brukt og veldig billig på Finn. Liker godt å gjenbruke. Stolene til høyre (vi har fire av dem) har jeg arvet av min lillesøster. Gjenbruk det også altså.

Rekkverket rundt terrassen har vi valgt å ikke ha helt tett. Vi ønsker kun å ha følelsen av å være litt på avstand fra gangstien som går på bortsiden av neste gjerde på utsiden av tomten. En slags ramme rundt uteplassen altså.


Med noen godsaker fra grønnsakshagen som jeg har i opphøyde bed/pallekarmer, smaker frokosten alltid godt her på hytta. 

Her får vi den endringen vi trenger i hverdagen. Hytta er stedet hvor skuldrene senkes og vi nyter hver stund vi har her ute.

 

I  denne prosessen har vi hatt et utmerket samarbeid med følgende leverandører:

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Hvaler Gjestehage – inspirerer deg til lagspill med naturen

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til hjemmelaget gåbortgave - svibler!

Klematis Summersnow - klatrer med tusenvis av blomster