Lavendel og krydderurter, vinn bøker!

Lavendel og krydderurter - vinn bøker! Lavendel som kantplante

Boken om Lavendel er skrevet av Eva Olsson fra Skåne og er oversatt til dansk. I boken får du innføring i alt du kan tenke deg om denne fargerike og velduftende stauden. 
Konkurranse

Så fort Lavendelen blir bragt på bane er det som om vi kan kjenne duften som sprer seg når bare legger smyger seg inntil den, der den vaier i vinden langs hagegangen.

Forfatteren skriver om Lavendelens:

  • historie
  • dyrking
  • innholdsstoffer
  • bruk


Lavendel og krydderurter - vinn bøker! Stilleben med Lavendel i fokus.

Oppskrifter med bruk av Lavendel

Her finner du også fantasifulle oppskrifter på lavendel i kaker og mat, på lavendelposer med duftende frø (du husker kanskje hvor populære disse posene var for noen år siden), til bruk i fotbad, avslappende badesalt m.m.

I tillegg til at du sikkert vil ha bøkene selv, er de nette, små "gibortgaver" med bilder og illustrasjoner i en særs delikat utførelse.

Lavendel og krydderurter - vinn bøker! Lavendelkake og kaffe

Lavendelen er utrolig anvendelig, det er få planter som kan bli brukt til så mye. Jeg for min del kan tenke meg å prøve å lage lavendel-såpe og kanskje bruke blomstene i syltetøy.

Lavendel og krydderurter - vinn bøker! Klosteret St. Euthymius i Rusland med fin urtehave

Informasjon og oppskrifter til bruk av hagens krydderurter

I tillegg har jeg fått boken om hagens krydderurter som sammen med boken om Lavendel vil gjøre deg i stand til å utvide bruken av hagens mangfold. Boken er skrevet av Lene Tvedegaard og Gunvor Maria Juul.

Krydderurter er jo virkelig en av smaksetterne i maten vi lager til alle årstider. Enten nyplukket fra kjøkkenhage og krukker, eller som tørket krydder. Aroma og smak stammer mest av alt fra kydderurtenes eteriske oljer.

Lavendel og krydderurter - vinn bøker! Nærbilde av krydderurter klare til bruk.

Jeg synes disse to bøkene gir meg masse ny informasjon og et puff videre til å prøve ut naturens eget forråd. I tillegg passer de utmerket som gave til en du bryr deg om og som vil sette pris på nettopp en av disse bøkene.

Koustrup og Co har gitt meg anledning til å lodde ut disse bøkene. Det er bare for deg å trykke liker på presentasjonen på Facebook og skrive Lavendel i kommentarfeltet, så er du med i trekningen av disse to bøkene. Konkurransen avsluttes lørdag 29.september 2018 kl. 09.00

Du finner flere spennende hagerelaterte ting og bøker inne på hjemmeisden til Koustrup og Co. Alle bildene er fra bøkene som loddes ut.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen