Fiskesuppe med grønnsaker til to - laget fra bunnen av

Fiskesuppe med grønnsaker - laget fra bunnen av - klar til servering. Furulunden. IMG_3982

Når jeg ikke har avskjær fra fisk, så tyr jeg til grønnsaker for å lage buljong/kraft som brukes til fiskesuppe med grønnsaker. 

Det er ikke alle som tåler eddik og tilsetningsstoffer som finnes i fiskefond som du kjøper.

Fiskesuppe med grønnsaker - laget fra bunnen av - grønnsaker blanchert og klar til koking. Furulunden. IMG_6762

Grønnsaksbuljong lager du enkelt selv

Sellerirot, pastinakk, purre og gulrot gir god kraft, la det gjerne stå og putrei en liter vann i ett par timer og sil så av kraften.

Fiskesuppe med grønnsaker - laget fra bunnen av - Fisketallerken. Furulunden. IMG_6805

Disse italienske suppetallerkenene  fikk jeg i gave for mange år siden, de ble kjøpt i interiørbutikken Laden på Frogner i Oslo, kanskje det er noe som husker den butikken?

Ingredienser

Skjær opp grønnsaker, noe i skiver og noe i staver
  • 1 liter grønnsakskraft, eventuelt fiskefond
  • 1/2 sellerirot
  • 1 pastinakk
  • 2-4 gulrøtter
  • 1 fenikkel
  • 1 purre
  • 3 små vårløk
  • 1-1,5dl hvitvin eller eplejuice (ikke fra konsentrat)
litt urter som gressløk, basilikum og glattbladet persille
  • 1dl kremfløte
  • 100g meierismør
  • salt og nykvernet hvit pepper
Økologisk laks og torsk frosset på båt (begge fås på REMA) og litt reker til topping. 

Fremgangsmåte

  • blancher grønnsakene i litt meierismør i en tykk-bunnet kjele
  • tilsett grønnsakskraft og la grønnsakene trekkes i noen få minutter
  • tilsett fløten og ha fiskebitene oppi og la det trekke til fisken er klar, ca. 3 minutter
  • trekk kjelen fra platen og tilsett smøret, smøret skal ikke koke

Tilsett reker og finhakkede urter mot slutten av trekketiden og smak til med salt og nykvernet pepper. Serveres gjerne med godt, nybakt brød til. 

Du kan også bruke litt hjemmelaget urtesalt som en ekstra kryddervariant ved servering.

Bon appétite

Oppskriften fant jeg hos Trines Matblogg, men har gjort noen endringer som passer for oss som har utfordinger med salisylate-/biogenaminintoleranse.

Kommentarer

  1. Dette så kjempe godt ut :) Har lagret denne oppskriften til seinere !

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig. Jeg tror ikke du kommer til å angre på å prøve denne fiskesuppen :) Lykke til!

      Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Å klippe ned stauder og annet vissent er vårarbeid for meg

Høsten preger terrassen i Furulunden med peiskos

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Høst på overbygget veranda i Furulunden

Historien om lysthus i Norge er nå samlet i bok. Konkurranse