Historien om lysthus i Norge er nå samlet i bok. Konkurranse

Historien om lysthus i Norge - Historien om lysthus i Norge. Lindehagen-Nesodden. Foto Frøyset. Furulunden.

Lysthus i Norge heter boken som forteller en viktig del av vår hagehistorie. Den tar for seg utviklingen av lysthus fra 1700-tallet og helt opp til vår tid.
//Konkurranse
Boken er et overflødighetshorn hva bilder av lysthus angår og har dessuten rikholdige tekster av både hagehistoriker Madeleine von Essen og Kari-Marte og Tor Harald Frøyset. 

Boken er oversiktlig inndelt i kapitler fra hvert århundre og like til vår tid. En av grunnene til at boken har bilder av så utrolig mange lysthus er at det var et vanlig innslag i gamle hager, og mange av dem er godt bevart.

Historien om lysthus i Norge. Røn-i-Valdres. Foto Frøyset. Furulunden.

Lysthus med og uten tjenestefolk rundt oss

I riktig gamle dager da fintfolk var omgitt av tjenestefolk i sine hjem hele tiden, ønsket flere å ha et sted der det var rom for politiske aktiviteter og sysler av mer intim art. Her kunne tjenestefolk sette fra seg mat og bestikk slik at det var mulig å få være litt for seg selv.

På 1800-tallet dukket lysthus opp også hos middelklassen.

Behovet er nok mye det samme idag; Muligheten for å ha et sted å trekke seg tilbake til, kanskje gjøre noe annet enn det man gjør i boligen. Selv uten at vi har tjenestefolk rundt oss til enhver tid.

Historien om lysthus i Norge. Kommandantens-hage Gamle-Fredrikstad Foto Frøyset. Furulunden

Hent inspirasjon til å bygge ditt eget lysthus

Dersom du er på jakt etter inspirasjon for å bygge ditt eget lysthus, så finner du det i denne boken. Her finner du lysthus i alle slags fasonger, slik som
  • kvadratiske
  • rektangulære
  • runde
  • tempelformede
I boken "Lysthus i Norge gjennom 300 år" finner du også flere lysthus med flotte utskjæringer, fine innredninger og vakre dekorasjoner.

Historien om lysthus i Norge. Bokomslag. Foto Frøyset. Furulunden

Fakta om boken:

Vi er så heldige å kunne gi bort et eksemplar av denne vakre boken til en heldig vinner av konkurransen. Sjekk inn på Furulundens Facebookside for å få med deg reglene for konkurransen.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Hvaler Gjestehage – inspirerer deg til lagspill med naturen

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Kjære alle dere som følger meg direkte via blogspot

Tips til hva du kan gjøre i hagen på høsten