Borddekking med markduk, supert å bruke til fødselsdagsfest

Borddekking med markduk, Supert til fødselsdagsfest. Detaljer fra borddekkingen, nelliker og stjerner. Furulunden IMG_3239

Jeg har nettopp feiret rundt år. I den forbindelse skulle jeg dekke bord til en "Damenes aften". Som duk valgte jeg å bruke en sort markduk.

Når man har et røft lokale som kafeen på det gamle og erverdige kulturhuset Røde Mølle i Fredrikstad, er det fint å følge det i borddekkingen også synes jeg.

Mange har kommentert markduken og synes den var både røff og tøff. Og den passet både til lokalet jeg ville bruke og til dagen min, ihuga hageentusiast som jeg er. Jeg tror mange fikk inspirasjon til at markduk egner seg utmerket til borddekking.

Borddekking med markduk, Supert til fødselsdagsfest. Kollasje av festbordet før og etter. Furulunden

På bildet øverst til høyre ser du hvordan det så ut før vi (jeg hadde gode hjelpere til å pynte og gjøre i stand bordene) fikk ryddet unna det vi ikke skulle bruke.

Som du ser er bordet veldig enkelt. Når stolene er sorte, passer det jo veldig bra med sort duk som utgangspunkt. 

Store nelliker er heldigvis tilbake i blomsterbutikkene

Jeg digger at nelliker har blitt trendy igjen, for da er de å finne i blomsterbutikkene, som denne gang var Interflora ved Ilebys blomster her i byen. Ceriss er en av mine yndlingsfarger og er samtidig fargen som er nærmest adventsfargen lilla. For å få akkurat denne fargen, ble nellikene bestilt på forhånd.


Borddekking med markduk, Supert til fødselsdagsfest. Furukvister og og fiskekuler. Furulunden. IMG_3243

Furu er en viktig ingrediens for meg, kan du gjette hvorfor?

Furu får være en ekstra understrekning av at det er hovedinnholdet i navnet på hagebloggen min Furulunden. Den er lett tilgjengelig og kan brukes til kranser, som løse kvister på et bord, som en liten dekor på en gavepakke, på et bordkort m.m. Mulighetene med bruk av furu er nesten ubegrenset.

Hos stylisten Marianne De Bourg kan du se en furukvist hengende som pynt over et dekket julebord også. Hun er forøvrig min kollega gjennom Influens, bloggplattformen for modne hoder.

Borddekking med markduk, Supert til fødselsdagsfest. Nærbilde fra bordet, små hageredskaper. Furulunden IMG_3245

Til den røffe borddekkingen synes jeg disse kjente hage-elementene kunne tas inn. Som pottemakeren hvor du enkelt og greit lager dine egne papirpotter når frøene skal sås.
Borddekking med markduk, Supert til fødselsdagsfest. Kollasj av serveringen og festkaken. Furulunden
Jeg kan ikke la være å vise deg denne festkaken som jeg hadde bestilt av min venninne/gjest Vibeke. Hun er en kløpper til å lage spiselig pynt. De granbarene brukte hun flere dager på å forme. Er den ikke fantastisk flott? Den skulle selvfølgelig gjenspeile min hageglede.

Jeg fikk også mange andre flotte kaker, bakt av fine søstre og gode venninner.

Så værsågod, prøv gjerne å bruke markduk som et grunnleggende element til borddekkingen og se om du kan overraske gjestene dine du også.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for flere tips og ideer.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage