Borddekking til julehøytiden - sort, grønt og hvitt

Borddekking til julehøytiden - sort, grønt og hvitt. Detaljer fra bordet IMG_0079

Aller først vil jeg ønske deg en gledelig julehøytid. Ja, det ble sort, grønt og hvitt i borddekkingen denne julen.

Det er helt klart at jeg er veldig glad i sort i interiøret, men ble det litt vel mye sort i år? Hva synes du? Jeg har slått meg til ro med at jeg er fornøyd med fargevalget altså.

Borddekking til julehøytiden - sort, grønt og hvitt. En bordsetting og med bjørkeis som serviettring IMG_0113

Jeg kunne dekket meg bak det at min kjære mamma døde tidligere i år, 90 år gammel. En slags sørgefarge altså. Men det ville være helt feil.

Mamman min var nemlig ei livsglad og lun dame som aldri ville kommet på tanken på å dekke med sort på et julebord. 

Hun ville heller aldri ønsket at jeg skulle dekke et bord med sorgfargen sort. Valget av fargen sort ville hun at jeg skulle ha stått for selv. Selv om jeg tror hun ville likt uttrykket. Hun var veldig glad i å pynte til jul og ellers også forresten.

Borddekking til julehøytiden - sort, grønt og hvitt. Hele bordet med utsyn mot resten av stuen IMG_0105

Så selv om jeg står for valget av mine egne farger til jul, så fikk jeg vinklet dette innlegget til et lite minne om mamma da. Tor og jeg har vært på graven idag og tent lys for mine foreldre. 

Det livsglade og muntre paret som giftet seg tidlig og fikk 5 jenter. Gjett om jeg er glad for det? Etter å ha vært tilstede på julegudstjenesten, kan vi i kveld gå like til et annet dekket bord hos min søster Grete og mannen hennes. Heldige oss. Og der er det barn til stede også. Kan du tenke deg noe så fint?

Dette bordet er dekket til 1. juledag når vi får gjester her hjemme. Greit å være tidlig ferdig. Så kan jeg bruke litt av tiden i julehøytiden til refleksjon og ro.

Borddekking til julehøytiden - sort, grønt og hvitt. Nærbilde av glass o.l. på bordet IMG_0092

Som vanlig har jeg dukket ned i utstyrs-esken og trukket frem mye av det jeg bruker år etter år. Så selv om valg av farger varierer fra år til år, så er mye gjenbruk. Tradisjon og glede over at mye kan brukes om og om igjen.

Gjenbruk, arv og nye blomster

Det er litt av kosen det. Å komme fram med det gode gamle. Edelgranen er overskudd fra juletreet og noen av lysestakene er arvet gods. Mens jeg pynter, tenker jeg på foreldrene mine som tilførte meg store verdier, langt utover det materielle.

Borddekking til julehøytiden - sort, grønt og hvitt. Nærbilde av tallerken m.m. IMG_0078

Til og med tøyserviettene er en gave fra mamma mens hun ennå levde. Tenk at sånne småting kan sette i sving så mange fine tanker. Om det som var, og som sitter spikret i minnet. Jeg er heldig og takknemlig for at jeg har så fin familie.

Borddekking til julehøytiden - sort, grønt og hvitt. Oversiktsbilde IMG_0076

Annen juledag har vi vår tradisjonelle julefest med storfamilie, etter mamma'n og pappa'n min. I år blir vi i overkant 40 med stort og smått. Det blir en dag fylt med savn, men aller mest med glede. Vi får snakket med mange fine mennesker (slekten), spiser god mat, har litt allsang, går rundt juletreet og selger lodd til en god sak. Barna elsker dette og jeg stemmer gladelig i at det gjør jeg også.

Det å treffe mange i familien som jeg ikke ser så ofte gir meg stor glede, langt inn i sjelen. 

Da ønsker jeg deg nok en gang en fin julehøytid.

Kommentarer

 1. Ha en riktig god jul! Det er viktig å pynte og feire på sin egen måte for å føle riktig juleglede!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme til deg. Så sant, så sant!

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Hvaler Gjestehage – inspirerer deg til lagspill med naturen

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Kjære alle dere som følger meg direkte via blogspot

Tips til hva du kan gjøre i hagen på høsten