Vinterpoesi i hagen - det er helg!

Vinterpoesi i hagen - Sittegruppen på terrassen, masse snø på seg IMG_4398 (3)-min

Idag valgte jeg å kle på meg skikkelig vinterhabitt for å nyte hagen i fullt snødriv.

Det blåste nordavind fra alle kanter, men det var likevel ikke så surt. Det var faktiskt veldig koselig å være ute. Den siste tiden har det vært deilige kuldegrader slik at jeg har kunnet lage flere islykter.

Vinterpoesi i hagen - Nærbilde av islykter på et snødekket bord IMG_0338 (2)-min

Det er skikkelig vinterstemning i hagen når alle lyktene tennes og lyskinnet vaier i vinden. kan jeg gå så langt å kalle det vinterpoesi? Hva synes du?

Vinterpoesi i hagen - Islykter og en rose IMG_4400 (2)-min


Vinterpoesi i hagen - Sittegruppen på terrassen IMG_4391 (2)-min

Idag får vi besøk av bonus og jeg tenker jeg vil lage en kjøttsuppe, noes som varmer skikkelig her vi kan kose oss med peisvarme og tenne lys innendørs.

En ting er at jeg kler meg godt og trives ute i hagen en stakket stund, men jeg kan nesten ikke forvente at andre skal bli med meg ut for å spise suppe, selv om det kunne vært artig og gjort et forsøk.

Vinterpoesi i hagen - Fyr på utepeisen IMG_0348 (2)-min

Til og med peisen fyrte jeg opp for å kjenne varmen og nyte synet av flammene som sto i sterk kontrast til den hvite snøen som lavet ned.

Vinterpoesi i hagen - Nærbilde av fyr på peisen IMG_0363 (2)-min


Vinterpoesi i hagen - Islykt på nært hold IMG_4404 (2)-min

Hvis du aldri har laget islykter før, så får du tips til hvordan du gjør det her. Det er ikke vanskelig og jeg er sikker på at du blir kjempefornøyd når lyktene er klare til bruk.

Ha en fin helg! Vinterklem fra Mette i Furulunden


Kommentarer

 1. Fin stämning i din trädgård trots busväder. Vet inte om ni också har talesättet "Man har det som man tar det" . Ser så mysigt ut med lyktor och eld. Jag har bjudit gäster på middag utomhus nån gång vid nyår när det varit minusgrader. Det krävs en del fårskinnsfällar och så är det bra med träskaft på besticken. Då blir de inte så kalla att hålla i.
  Allt gott
  /Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Så tøft at du har servert middag i det fri vinterstid. Tar med meg tips videre, kanskje jeg gjør det en vakker dag :)

   Slett
 2. Tack - vilket fint tips :) Vi har ju minusgrader hos mig också liksom snö och de passar perfekt i snön hos dig. Med rätt kläder är det så himla skönt ute.

  Ha en fin helg! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Fin helg til deg også Carina. Har du fått satt islykter til frysing ennå? ;)

   Slett
 3. Ser riktigt mysigt ut, är man rätt klädd så är det skönt. Islyktor har jag tänkt göra, men det har inte blivit av. Så fina.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du titter innom. Det er så koselig å ha litt liv i hagen vinterstid også :)

   Slett
 4. Ja, det er bare å kle på seg, for det er ikke så kaldt ute nå. Her har det kommet over 50 cm med snø siden torsdag, så det er nok å holde på med ute. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nettopp det å kle seg riktig etter årstiden. Du har jo mer enn nok med å måke snø du. Snøværet har stoppet opp her :) God helg til deg også :)

   Slett
 5. Du ser ut att ha det riktigt mysigt utomhus.Tack för tipset det ska jag testa för det går utmärkt just nu då vi har minus 20 grader kallt. Man kan även blåsa såpbubblor ute när det är kallt de fryser till is bubblor dottern testade göra det vid juletid med ett fint resultat.På vintern är det bara att klä sig för att hålla sig varm då kan det vara riktigt härligt.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan være deilig når man bare har kledd seg for vinteren. Så artig å høre om såpebobler. Det skulle jeg gjerne se :)

   Slett
 6. Islyktene er flotte, og bidrar til en "poetisk" stemning sammen med de nedsnødde utemøblene som venter, eller ikke venter på besøk.
  Kjøttsuppen smaker nok best innendørs ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg kome til det jeg også, at kjøttsuppen smaker best innendørs :)

   Slett
 7. Så fint du har det med eld och allt! Tack för tips på islyktor ska prova med dagbarnen idag. Någon nytta av kylan ska man ju ha.
  Ha en fin ny vecka!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, snille du! Noe skal man jo finne på om vinteren også. Så islykter og peiskos er fint:)

   Slett
 8. Så fint med elden och lyktorna! Jag förstår inte varför jag hela tiden glömmer att göra lyktor (och frosta av frysen) när det är kallt, jag bara går och surar istället för att utnyttja kylan.
  Önskar dig en skön vecka!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg titter litt tilbake på hva jeg gjorde i fjor og da får jeg påminnelsen på å lage islykter :) Så, få se om du får laget noen islykter nå da :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bunndekkere i hagen