Krokus - de sikreste vårtegn og Fredrikstads fargepalett

Krokus - de sikreste vårtegn og Fredrikstads fargepalett - Krokus dekker store områder - med utsikt til Gamlebyen IMG_0967 (2)-min

Idag har jeg lyst til å gå utenfor hagen min og vise deg krukusblomstringen vi omgir oss med, vi som bor i og rundt Fredrikstad.

Rett nedenfor der jeg bor har vi en deilig plett som heter Isegran. Et populært utfartssted hvor folk tar seg en pust i bakken, lufter hunden eller rett og slett rusler rundt for å se både Isegran, Gamlebyen og Fredrikstad by.


Krokus - de sikreste vårtegn og Fredrikstads fargepalett - Krokus i blomst og treet fortsatt bart for blader IMG_0960 (2)-min

Jeg må innrømme at jeg synes det er storveis at kommunen, i samarbeid med næringslivet, at de om høsten planter en krokusknoll for hver av kommunens innbygger som på slutten av 2018 var 81 771. 

Er ikke det en fin gest? Jeg ønsker bare at du skal kunne nyte noen bilder fra dette fantastiske krokus-skuet.

Krokus - de sikreste vårtegn og Fredrikstads fargepalett - krokusen på Isegran til befolkningen IMG_0971 (2)-min

Blomstringen varer ikke så lenge så det er om og gjøre å komme seg ut i tide for å nyte synet. Selv ble jeg minnet om dette da ei venninne skrev om fenomenet på Visitfredrikstadoghvaler nylig.

Krokus - de sikreste vårtegn og Fredrikstads fargepalett - kollasj av krokus på Isegran-min

Det er virkelig til å bli glad av, synes ikke du også det?


Krokus - de sikreste vårtegn og Fredrikstads fargepalett - kollasje fra bårliv på Isegran-min

Her ute på Isegran er det flust av historie også, så jeg kunne ikke la være å vise deg bittelitt av det fine som finnes. 

På det midterste bildet øverst i kollasjen over her, ser du rett på båtplassen som min morfar hadde til snekka si. Herfra putret han ut hele Glommaløpet for å bygge, og etterhvert også bruke, hytta til familien. Den lå for, de som er lokalkjent, på Tyttebærtangen. 

Du skjønner, jeg har bodd såpass lenge borte fra hjembyen min Fredrikstad, og Kråkerøy spesielt, at jeg fortsetter å mimre hver gang jeg går turer rundt på Kråkerøy og i byen i mitt hjerte. Det har kanskje litt med alderen min å gjøre også, kremt!

Krokus - de sikreste vårtegn og Fredrikstads fargepalett - Utenfor Biblioteket, kirken og kommunehuset-min

Noe av krokusfloret var i ferd med å visne når jeg ruslet rundt i byen, men her ser du noe av det. Utenfor Biblioteket i byen, i Domkirkeparken og til slutt litt kunst utenfor det som tidligere var Fredrikstad Rådhus (smiler).

Krokus for alle penga er kanskje ikke et helt korrekt uttrykk i denne sammenhengen, men vakkert er det og til glede for meg og alle som ønsker seg en krokus-opplevelse!

Bor du på et sted hvor kommunen planter for å gjøre det fint rundt innbyggerne sine, så ikke nøl med å vise oss bilder. Både på Facebook og på Instagramkontoen med link til @furulunden #furulunden.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Dersom du leser innlegget på Ipad eller mobiltelefon så ligger skjemaet du kan fylle ut under de tre strekene øverst til venstre. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

 1. Takk for at du viser alle de flotte krokusene, og mye av det andre i den fine byen din. Det minner meg på at jeg må dra innom Fredrikstad neste gang jeg reiser i den retning. Han en flott dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, så hyggelig. Ta gjerne en tur innom reisbloggen urbantoglandlig.no og søk på Fredrikstad. kanskje du blir ennå mer fristet av å komme innom byen.

   Slett
 2. WOW! Noe så flott, det var en fin gest av kommunen. Har aldri sett så store tepper av krokus før, det var helt nydelig. Heldige dere som bor i Fredrikstad, og kan oppleve dette.
  Og ( kremt, kremt😉) mimring er noe som kommer med årene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er veldig takknemlig for å bo i denne byen med så mange vårtegn som i krokusen. Hehe, ja, rart med alt koselig som kommer med alderen :)

   Slett
 3. Så fantastisk flott krokusblomstring!
  Den ble om mulig enda bedre da jeg leste det du skrev om at det var én for hver innbygger. Det har jeg aldri hørt om før. Virkelig en utrolig positivt gest til innbyggerne, ja.
  Hurra for Fredrikstad :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg takker og bukker på vegne av Fredrikstad. Ja, det er så hyggelig gjort :)

   Slett
 4. Jeg gleder meg hvert år til krokusblomstringa her i Fredrikstad. Titter stadig etter de første tegnene og følger nøye med. Herlig med vår og fargerike krokustepper :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så utrolig fint. Det er liksom krokus, blåveis og hvitveis jeg titter etter her i byen vår, og på Kråkerøy da :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen