Kom mai, du skjønne milde - velkommen til Furulunden

Kom mai, du skjønne milde  - Bedet tatt bak den grønne vinballongen IMG_1267 (2)-min

Kom, mai, du skjønne milde, gjør skogen atter grønn, og la ved bekk og kilde fiolen blomstre skjønn!

Hvor ville jeg dog gjerne, at jeg igjen deg så! Akk, kjære mai, hvor gjerne gad jeg i marken gå!

Velkommen til en titt inn i Furulunden en vakker dag i den fineste måneden jeg vet om. Den frodigheten som opptrer i starten av hagesesongen er alltid velkommen. Aldri er det så grønt som akkurat nå. Det er riktignok litt tidlig ute i år, så det er om og gjøre å nyte dagene.

Kom mai, du skjønne milde  - Bedet rundt brun vinballong IMG_1213-min

Noen tulipaner er allerede ferdige for i år, mens andre viser seg snart fra sin beste side. Herlig tid, ikke sant?

Fredag morgen gikk turen til Onsøy Pukkverk for å hente singel. Neste steg i prosjekt vannbord ligger like foran oss. 

Spennende for meg og kanskje kan det være til inspirasjon for deg også? Det er vel oftest sånn at vi henter små fragmenter av inspirasjon fra andre, gjør det til vårt eget og vipps, har vi fått til noe nytt i hagene våre.

Kom mai, du skjønne milde  - Bedet tatt fra rundt furua IMG_1261-min

Kom mai, du skjønne milde  - Ligusterhekk i forkant av terrassen IMG_1262 (2)-min


Kom mai, du skjønne milde  - bregne i fri utfoldelse IMG_1178-min

Når bregnene dukker opp om våren husker jeg alltid på å nyte synet av knoppstadiet. Det er som om de bretter seg ut for å gi oss en oppvisning i grasiøs ballett.

Kom mai, du skjønne milde  - Fra rektangulært bed mot terrassen IMG_1269 (2)-min


Kom mai, du skjønne milde  - kollasj av blomstrende epletre (92)-min

Det er ut til at epletreet med tre sorter på har klart flyttingen bra. De strutter ihvertfall i blomst akkurat nå.

Kom mai, du skjønne milde  - Narsisser og Tusenfryd IMG_1217 (3)-min


Kom mai, du skjønne milde  - Tingeling i rudt IMG_1215 (2)-min

Tingeling danser frem og tilbake. Hun blir aldri sliten hun!

Kom mai, du skjønne milde  Klatrestativ fra Two Faces mot himmelen IMG_1221 (2)-min

Denne klematisen trenger støtte og hjelp i veksten. Den har nemlig ingen klatretråder. Knall blå er den og er til stor glede gjennom sesongen.

Kom mai, du skjønne milde - oppstammet tre mot agnbøkshekken IMG_1198 (2)-min


Kom mai, du skjønne milde - Rosa forglemmegei sammen med rosa tulipanerIMG_1210-min

Nytt av året er rosa Forglemmegei. Den er visstnok ikke like hardfør som den blå. Må likevel forsøke å få den til å treives i det andre rektangulære bedet i Furulunden.Her er det nemlig rosa og vinrødt som dominerer. Sammen med fine bladverk selvfølgelig!

Jeg ønsker deg en fin helg! Når dette kommer ut så befinner jeg meg på en heldags jentedag med konserter, salg av secondhand-klær (jeg skal gå catwalk for første gang,kremt!), strikkekafé, workshop med selveste Frøken Holm og mye mye mer. Ha en så fin helg som du kan!

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Dersom du leser innlegget på Ipad eller mobiltelefon så ligger skjemaet du kan fylle ut under de tre strekene øverst til venstre. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Hvaler Gjestehage – inspirerer deg til lagspill med naturen

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til hjemmelaget gåbortgave - svibler!

Klematis Summersnow - klatrer med tusenvis av blomster