Når Herrepæren blir lagt i bakken av to damer

Når Herrepæren blir lagt i bakken av to damer - det er bare å grave det opp (2)-min

Jeg ville så gjerne ha et pæretre i hagen, men i og med at hagen ikke er så stor ville jeg kun ha ett tre. 

Det er bare det at treet trenger en annen sort for bestøvning hvilket jeg ikke ville gjøre plass til.

Det er et kjent fenomen at insekter flyr langt og det ble antydet overfor meg at kanskje det er andre i nabolaget (opp til 1 km) som kunne være i besittelse av en annen sort. Javel, tenkte jeg. Det er verdt et forsøk. 

Nå har jeg gjort noen års forsøk. Jeg har til og med hentet kvist fra en annen sort, satt den i en flaske med vann og hengt den opp i treet. Men neida. Herrepæretreet velsignet meg kun med vakre blomster og ingen frukt.

Når Herrepæren blir lagt i bakken av to damer - blomster på Herrepæretreeet IMG_5854-min

Det er ingenting å si på pæreblomstene altså. De er jo vakre så det holder. 

I tillegg til det jeg beskriver over her, synes jeg etterhvert at frukttrær ikke passer så godt i de rektagulære bedene mine. 

Flytte, gi bort og så videre er jo en kjent sak for oss hageentusiaster, så hvorfor ikke gi det bort til noen som har andre sorter og som ønsker seg et pæretre til, tenkte jeg. Da var det bare å etterlyse ny eier på Furulundens Facebookside Hagetips.

Når Herrepæren blir lagt i bakken av to damer - her ligger Herrepæren i bakken IMG_5852-min

Anne-Grete tok utfordringen med å grave ut treet for så å ta det med seg til Vaterland i Gamlebyen. 

Ikke nok med at det ble graving og flytting av et Herrepæretre. Jeg serverte helt enkelt en kopp sjokolade-peppermyntete. Mer skal det ikke til for to damer å få en god prat i hagen under en skyfri himmel.

Når Herrepæren blir lagt i bakken av to damer - Anne Grete presser treet inn i bilen IMG_5855-min

Jeg lurte lenge på om hun ville komme til å få plass til Herrepæretreet i bilen. Treet var nemlig 2,5 meter pluss rotsystemet. Kremt!! Det gikk SÅÅÅ fint som du kan se her.


Når Herrepæren blir lagt i bakken av to damermin - I jorda hos ny eier


Hun har valgt å foreta en skikklig beskjæring, noe jeg tror er klokt, i og med at rotklumpen ikke var så stor. Noen av de største røttene ville ikke være med på flyttingen skjønner du, kremt!

En helt alminnelig hverdagshistorie om et Herrepæretre på flyttefot altså!

har du du noen erfaring med flytting av frukttrær?

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Dersom du leser innlegget på Ipad eller mobiltelefon så ligger skjemaet du kan fylle ut under de tre strekene øverst til venstre. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen