Prosjekt vannbord er i gang – med bedkanter fra Everedge

Prosjekt vannbord er i gang, med bedkanter fra Everedge - vannbordet venter IMG_5816-min

Det er én ting jeg har ønsket meg for at hagen skal bli - ikke ferdig - men fullendt, og det er å høre vann som sildrer.
/Annonse

Jeg har brukt tid på å finne ut hva jeg synes kunne passe i hagen og jeg har lett til jeg fant det jeg så for meg. En dam er for mye jobb i og med at jeg ikke har så mye energi. Dessuten har jeg busy mann, så ikke enkelt for han å utføre jobber i hagen som tar tid. Så valget falt på et vannbord i cortonstål. Det tenker jeg er det som vil bli prikken over i'en i Furulundens forhage.

Før jeg tok det endelige valget ville jeg være sikker på at det kunne passe inn der jeg mente det var best å ha det tenkte vannbordet.

Prosjekt vannbord er i gang, med bedkanter fra Everedge - hullet til selve vannbordet er gravd ut IMG_5819 (2)-min

Valget ble gjort i fjor, og da jeg kom over et godt tilbud på dette vannbordet, slo jeg til. Og nå er gravearbeidet utført av Tor, selvfølgelig. Han gjør det på én dag, noe jeg ville brukt uker på å gjennomføre.

Prosjekt vannbord er i gang, med bedkanter fra Everedge - gravingen av sirkelen rundt vannbordet graves ut IMG_5823 (2)-min

Stedet ble møysommelig målt opp og satt av. En halvmåne gresskutter er god å ha til å grave ut det øverste laget av gresstorven. Første gang jeg anskaffet en halvmåne gresskutter var i 2013. Her kan du se hvordan en halv moon lawn edger ser ut. Den er gull verdt til kantskjæring.

Prosjekt vannbord er i gang, med bedkanter fra Everedge - Torv klargjøres til utgraving IMG_5822-min


Prosjekt vannbord er i gang, med bedkanter fra Everedge - hele sirkelen er ferdig utgravd - nesten alt er ferdig utgravd IMG_5834 (2)-min (1)

Når hele området var ferdig gravd ut, var det på tide å legge en bedkant som skal duge som en avgrensing mellom gresset og det som skal være i det utgravde området.

Når du graver ut - ta vare på gresstorven

Bare for å ha sagt det igjen - gresstoven blir ikke kastet her hos oss, men lagt opp ned bak i rufsehagen. Når det har blitt til jord igjen om et år eller to, så brukes den rundt i bedene. Dette er gjenbruk så det holder, ikke sant?

Prosjekt vannbord er i gang, med bedkanter fra Everedge - hele sirkelen er ferdig utgravd - en del til bedkanten IMG_5842 (2)-min

Det er på dette tidpunktet de fine bedkantene kommer inn. Jeg brukte dem i prosjektet rundt furua også, det kan du se mer av her

De er utrolig enkle i bruk: Det er bare å banke dem ned i jorda (leire her hos oss), de er lette å bøye og så er det er bare å klipse dem sammen. 

I tillegg er det skikkelig kvalitet. Det bunner i at de er tykkere (altså mer stål) enn mye av det andre som finnes i markedet. Se mer info om bedkantene i slutten av innlegget.

Prosjekt vannbord er i gang, med bedkanter fra Everedge - hele sirkelen er ferdig utgravd - bedkantene monteres IMG_5845 (2)-min


Prosjekt vannbord er i gang – med bedkanter fra Everedge - bedkantene er lagt IMG_5888-min

Her er bedkantene lagt og neste steg venter på at vi har tid til å kjøpe det som skal brukes rundt vannbordet. Mer om det kan du lese i et senere innlegg.

Info om bedkanter fra Everedge:

  • Det finnes noen konkurerende produkter på markedet som kan virke rimeligere.  Det er viktig når man sammenligner produktene at man tar i betraktning tykkelse på stålet som er benyttet og ikke minst at det er like mange meter i hver pakke.  
  • En annen ting som er viktig for det endelige resultat er at kantene har en viss tykkelse.  Desto tynnere kantene er, desto større sansynlighet er det for at du vil ha utfordringer med å anlegge fine rette linjer.  Notèr i så måte at EverEdge Classic er laget i 1,6 mm tykt stål, er varmgalvanisert og pulverlakkert.  Everedge ser at konkurrenter selger kanter som er 1mm tykke. Det betyr at det er nesten dobbelt så mye stål i EverEdge Classic enn i konkurrentenes kanter.
  • Her kan du se flere bilder av hvordan bedkantene kan brukes
Bedkantene har jeg fått av Everedge, Sandnes. Jeg skriver det jeg mener om produkter jeg prøver ut, uten noen påvirkning fra leverandørene. Dessuten prøver jeg ikke ut produkter jeg ikke kan stå inne for og ønsker å bruke i Furulunden.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Dersom du leser innlegget på Ipad eller mobiltelefon så ligger skjemaet du kan fylle ut under de tre strekene øverst til venstre. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Hvaler Gjestehage – inspirerer deg til lagspill med naturen

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til hjemmelaget gåbortgave - svibler!

Klematis Summersnow - klatrer med tusenvis av blomster