Rødhyll - vakker som barn, men etter det...

Rødhyll - vakker som barn, men etter det... nærbilde av bladverket IMG_5630-min

Jeg tror rett og slett aldri jeg har enset denne herlige Rødhyll - Sambucus racemosa. 

Rett og slett fordi jeg klipper den helt ned så fort den begynner å spire på våren. Det er en av de buskene som vokser mer enn villig. 

Den får røde, giftige bær på sensommeren og ofte er bladverket full av meldugg. Så ikke akkurat en velkommen gjest i hyttehagen altså. Ikke en busk jeg vil anbefale, men hvis du først har den på tomten, så kan du jo gjerne nyte den avklippet om våren.

Rødhyll - vakker som barn, men etter det... - Nærbilde (Sambucus racemosa) IMG_5708-min

I år, derimot, ankom jeg hytta etter at den hadde begynt og spire, og se hva som åpenbarte seg. 

Vinrøde, vakre spisse blader med det fineste blomstanlegget. En elegant sak som jeg ble helt betatt av. Det er klart jeg måtte klippe av noen grener som kunne pryde sittegruppen på terrassen mens vi feiret påsken her ute.

Rødhyll - vakker som barn, men etter det... - Rødhyll i vase ved sittegruppe IMG_5718-min

Så hver vår kommer denne busken til å få stå sofistikert i vasene på hytta, enten det blir ute på terrassen eller inne. Men etter at jeg har tatt i bruk disse vakre kvistene, blir busken resolutt klippet ned. Her i gården får Rødhyll ikke anledning til så spre eller utfolde seg.

Har du noe forhold til Rødhyll, så blir jeg glad om du deler det med meg. Bruk gjerne kommentarfeltet på Facebook.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Dersom du leser innlegget på Ipad eller mobiltelefon så ligger skjemaet du kan fylle ut under de tre strekene øverst til venstre. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

  1. Hvis du koker (eks.lager hylleblomstsaft), kan du visst også bruke rødhyll, ettersom oppvarmingen nøytraliserer giften.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Hvaler Gjestehage – inspirerer deg til lagspill med naturen

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til hjemmelaget gåbortgave - svibler!

Klematis Summersnow - klatrer med tusenvis av blomster