Stilrene uterom med flotte solplasser fra morgen til kveld

Slik ønskes vi velkommen med stilrene blomsterbed IMG_1557

Når du kommer opp den lille bakken til min venninne i Drøbak, er det dette som møter deg. Ikke så rart at jeg, med min hageinteresse, tar litt av. Forståelig det, ikke sant?

Det skal sies at det ikke alltid er helt enkelt for mine venninner som virkelig har noe å vise frem, enten det er interiør eller hage/uterom/-plass. Jeg som elsker å oppdage nye hager for å vise dem fram til en haug av hageglade mennesker over hele Norge og i Skandinavia forøvrig.

Selvfølgelig er det venninnen jeg ønsker å besøke først og fremst, og ha en hyggelig dag sammen med. Men det er nesten som jeg har et eget hagegen når det kommer til muligheten for et nytt blogginnlegg med herlig innhold av bilder som du, lik meg, kan inspireres av, og kanskje til og med plukke opp noe nytt til egen hage.

Stilrene uterom med flotte solplasser -Blomsterbed med en ball i rust IMG_1558-min

Mens jeg skulle kose meg på denne herlige, stilrene pletten, med flere deilige uteplasser med sol fra morgen til kveld, skulle min venninne på jobb. Etter min hagevandring og etter at venninnen var ferdig på jobb, skulle vi ha noen hyggelige timer sammen før jeg skulle returnere til mitt Fredrikstad igjen.

Det kan røpes at hun hadde vært oppe i otta for å tørke blomsterstøv og ta ut diverse puter og pledd til jeg skulle virvle rundt omkring for å nyte hagen hennes, samt ta masse bilder. Ikke er hun så happy med å vise fram hagen til hetti og pletti heller, beskjeden som hun er på egne hagevegne. Så her snakker vi frivillig tvang altså, hehe!

Oversikt fra inngangspartiet og mot flere sitteplasser IMG_1564 (2)-min

Jeg vet at denne hagen har, blant flere andre stilarter, det jeg titter etter for at hagene skal få mulighet til å briljere for et større publikum enn hageeiers familie og venner. 

Ta en titt på denne hagen som har flere stilrene uterom

Her er det nemlig mulig å sitte på en solfylt uteplass fra morgen til kveld. Snakk om å utnytte mulighetene som finnes på denne tomten. Og når det er sol på noen av plassene er det også mulig å sitte i et skyggeområde om det skulle være for varmt til å sitte i solen.

En sittegruppe med direkte utgang fra stuen IMG_1566 (2)-min

Dette er første sittegruppe som møter deg ved inngangspartiet.

Sittegruppe rett på utsiden av overbygget uteplass IMG_1700 (2) min


Den store Alunroten - Heuchera - og sjokoladekosmosen har hun kjøpt på Krukkegården. Det kan av og til være deilig når plantene er store slik at du slipper og vente i et par sesonger til den får det uttrykket som du ønsker deg. Spesielt når du skal ha den i ei krukke.

Er ikke fargen på Alunroten lekker? Jeg synes denne fargen er så tøff til det svarte bakteppet som veggene gir.

Stilrene uterom med flotte solplasser - spiseplassen med betongbord og designstoler IMG_1589 (2)-min

En skikkelig spisegruppe er en nødvendighet hos denne venninnen. Hun elsker nemlig å varte opp med de deiligste retter for familie og venner. Stilrent og lekkert!

Stilrene uterom med flotte solplasser - Kollasj av blomsterarrangementer


Fra spisestuen og mot den overbygde uteplassen IMG_1680 (2)-min


Detalj fra den overbyge uteplassen IMG_1587 (2) min

Her er vi inne i det overbygde uterommet

To trappetrinn opp fra spise-/sittegruppen og vel inne i den overbygde uteplassen er det en stilren, enkel og søt komposisjon av blomster og lys på bordet og med de fine sofaputene i bakgrunnen.

Stilrene uterom med flotte solplasser - deilig overbygget utestue IMG_1689 (2)-min

Bak til høyre henger det en glassaktig bolle og den er fylt av en lyslenke som gir et koselig skinn etter mørkets frembrudd.

Stillben på klaffebordet i overbygget uteplass IMG_1581 (2)-min


Opphøyd bed mellom flere sitteplasser og mot hagen IMG_1573 (2)-min

På denne uteplassen, med blant annet spisegruppen, har hun fått laget et opphøyd bed som et koselig og iøyenfallende skille mellom dette uterommet og hagen forøvrig. 

Stilrene uterom med flotte solplasser - her ser du TV-stuen IMG_1612 (2)-min

Før jeg viser deg uteplassen hvor morgensolen kan nytes, er det gjennom TV-stuen den naturlige atkomsten er. Som du ser er det noe av den samme touchen i interiøret som på uteplassene. 

Utgang fra TV-stuen til morgenplassen IMG_1614 (2)-min

Gjennom verandadøren, som hun har fått tillaget de senere årene, trår hun rett ut på terrassegulvet (som forøvrig er renset og påført den mer miljøtilpassete trebeskyttelsen fra Sioo:X. Jeg skal etterhvert prøve ut den samme behandlingen av våre terrassegulv, både hjemme og på hytta. Jeg ønsker å ha en hage som er mest mulig bærekraftig).

Herfra kan morgensolen nytes til en kopp kaffe/te i sittegruppen som du ser under her.

Sittegruppe ut fra Tv-stuen som med  morgensol IMG_1604 (2)-min


I denne sittegruppen kan du nye kveldssolen  IMG_1669 (2)-min

Videre på min koselige rusletur i min veninnes hage/uterom, kommer jeg til terrassen hvor den seneste kveldssolen kan nytes. Her har hun muligheten til å gå rett inn i boligen. Hvis jeg ikke tar helt feil har hun fire inn-/utganger fra sin smakfullt innredete bolig/uterom.

Stilrene uterom med flotte solplasser - kollasj av  kveldsplassenStilrene uterom med flotte solplasser - en benk i ytterkant av hagen-min

Da er rusleturen rundt i denne stilrene hagen med flere solrike uterom over for denne gang. Jeg håper jeg får besøke min venninne igjen snart, og lover at da skal jeg la kamera og formidlingsiveren ligge for kun å være sammen for en fin prat, venninnen og jeg. Vi som har kjent hverandre i over førti år. Et slitesterkt vennskap til tross for min iver etter å la uterommene hennes få briljere for flere enn oss som kjenner henne godt.

Takk, kjære venninne, for at du under tvil lot meg få lov til å presentere dine fine uterom, jeg smiler det fineste jeg kan...

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Dersom du leser innlegget på Ipad eller mobiltelefon så ligger skjemaet du kan fylle ut under de tre strekene øverst til venstre. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage