Tips til hvordan et hageprosjekt starter - rundt furua

Prosjektet rundt furua er ferdig og kan beskues fra benken

Da jeg hadde plantet en humle (Humulus Lupulus) inne ved furua fordi jeg synes at fura kunne kle en klatrende Humle oppetter stammen, kom jeg rakst til at rundt her ville det passe å gjøre noe mer. En sitteplass og blomsterbed kanskje.

Som du forstår skal det ikke mer enn en Humulus i hampfamilien for å få fart i prosjektgenet mitt, hehe.

Prosjektet, rundt furua, før spaden er satt i jorda


Prosjektet, rundt furua, sett fra sirkelen ved inngangspartiet

Da jeg høsten 2015 fikk tilsendt bedkanter som skulle prøves ut, så var tiden inne til å sette spaden i jorden og grave opp gresstorv.

Tips til hvordan et hageprosjekt starter - De første spadetakene er i gang i prosjektet, rundt furua

En ting hadde jeg klart for meg, at rundt syrinhortensiaen ville jeg ha en kantring. Selvfølgelig for å forhindre at gress og jord blander seg med andre ting som jeg tenkte å ha rundt treet.

Tips til hvordan et hageprosjekt starter - Gode redskaper gjør susen i et prosjekt som rundt furua.

Sørg for å ha gode redskaper når et nytt prosjekt skal i gang

Når jeg skal i gang med et nytt prosjekt er det viktig å ha gode redskaper slik som en god greip og en half-moon som virkelig gjør susen. Det er noe helt annet å stikke en half-moon ned i gresset enn en vanlig spade. Det vet jeg alt om, jeg har nemlig erfaring med begge deler.

Gress-stykkene legger jeg litt her og der i bakhagen samt en del i en haug, der får de ligge og gjøre seg om til jord som kan brukes på nytt i Furulunden. Gjenbruk altså.

Og tenk, man kan bli euforisk av nye bedkanter i stål, som ser så praktiske og fine ut.

Godt i gang med gravingen rundt furua

Så langt kom jeg første dagen. Det tar ofte tid før jeg er ferdig med graving og tilrettelegging av et nytt prosjekt.

For når man er ute en godværsdag sånn som det var denne dagen, er det alltids noen naboer som stopper opp og vil slå av en prat, samt små barn som vil ha en omgang med "slå på ring" før de begir seg videre. Og det er jo halve hyggen med å arbeide i hagen synes nå jeg.


Rundt furua - jeg prøver ut forskjellige hagemøbler for å se hvordan det kan være.

Det er rart hvordan årene går. Det ene prosjektet tar det andre, og til slutt er du bare så fornøyd med egen innsats. Likevel er det stadig noe å finne på i hagen, selv om de store prosjektene er gjennomført.

Å nyte dager i hagen er også en fin ting. En lise for sjelen som jeg ofte gjentar for meg selv og andre.

Plassen, rundt furua, sett fra inngangspartiet, ferdig


Tips til hvordan et hageprosjekt starter - Her tar jeg det ferdige prosjektet, rundt furua, i nærmere øyesyn

Den svarmalte benken (ikke den grønnmalte altså) er tilbake på sin plass, der hvor jeg har satt en rusten pergola som jeg vil at en Pipeholurt skal dekke. Men sånt tar tid, ikke sant?

Syrinhortensia, buksbom og kjempeverbena i halvsirkel rundt furua

Den Lodge-stolen står er utrolig god å sitte i og plasseringen er ideell når vinden suser andre steder på tomten.

Nå er området rundt furua vokst til og blitt et deilig lavendel-område hvor duften og insektene kan nytes i fulle drag.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Dersom du leser innlegget på Ipad eller mobiltelefon så ligger skjemaet du kan fylle ut under de tre strekene øverst til venstre. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Hvaler Gjestehage – inspirerer deg til lagspill med naturen

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Kjære alle dere som følger meg direkte via blogspot

Tips til hva du kan gjøre i hagen på høsten