Pipeholurt og japansk lønn - en spennende fargekombinasjon

Pipeholurt og japansk lønn - en spennende fargekombinasjon

De seneste årene har jeg blitt så begeistret for fargen vinrød mot svart i hagen min. Jeg synes den fargen er uovertruffen sammen med grønne blader, og det har vi jo som regel mye av.

Grønt er ikke alltid bare grønt heller synes jeg. Hvilken grønnfarge som blir fremtredende kommer helt an på formen på bladverket. Som her hvor jeg har valgt en Pipeholurt som jeg ønsker skal dekke hele denne pergolaen. 

Jeg kan se det for meg, når Pipeholurten vokser seg stor og slentrende over klatrestativet så vil også Lønnen tre tydeligere fram.

Perspektivfoto av svarthyll, pipeholurt og japansk lønn i Furulunden

Her ser du Svarthyll - sambucus N. 'Black lace' mot pipeholurt - Aristolochia macrophylla. Så vidt innimellom her skimtes Lønnen. Jeg kjenner jeg blir begeistret bare av å vise deg dette. Skal ikke mer til altså.


Pipeholurt i fargekombinasjon med japansk lønn i Furulunden

Jeg synes pipeholurt bruker litt vel lang tid for å dekke denne pergolaen, men vi som er hageentusiaster vet jo at det å skape hage tar tid. Så jeg øver meg på å bli mer tålmodig. 

Mest av alt har jeg lyst til å stikke bortom hver eneste dag for å se om det har skjedd noe nytt, haha. Da får jeg heller ta en titt på Humlen rundt furua, for den fyker jo i vei slik at jeg kan se endringer hver dag.

Nærbilde av pipeholurt og japansk lønn. Vakker farge- og plantekombinasjon i Furulunden.

Men en skikkelig søtnos av en slyngplante er det. Synes ikke du også det? Tenk deg bare når den dekker hela pergolaen med de største og vakreste bladene du kan tenke deg. Godt å ha noe å glede seg over og se frem til sier nå jeg.

Meld deg gjerne inn i Facebookgruppen Hagetips. Stedet vi inspirerer hverandre til hageglede :)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Hvaler Gjestehage – inspirerer deg til lagspill med naturen

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Kjære alle dere som følger meg direkte via blogspot

Tips til hva du kan gjøre i hagen på høsten