Rufsehagen bak huset lukes og stelles

Rufsehagen bak huset lukes og stelles - Grønnfargen kommer bedre fram etter lukingen IMG_1635-min

Ikke nok med at jeg til vanlig kaller bakhagen for rufsehagen. Når den i tillegg ikke får noe som helst stell, da passer bakhagen tilnavnet sitt, rufsehagen, til fulle.

Etter siste ferietur til Danmark med besøksjenta vår, fikk jeg en dag hvor det passet seg slik at jeg kunne legge meg på alle fire for å klippe, luke og stelle i rufsehagen.

I tillegg fikk jeg plantet det jeg tidligere ikke ante var en Jeffersonia dubia. Den ser du i forkant av en Hosta helt til høyre i bildet. Jeg setter min lit til at den får så godt stell heretter (tåler ikke lanvarig tørke) at jeg kan vise deg hvordan den blomstrer til våren.

Rufsehagen bak huset lukes og stelles - Bedet roper etter ryddehjelp IMG_1629-min

Det er utrolig grønt i dette bedet

Takket være alt regnet som vi egentlig kun vil ha nattestid om sommeren. Enda bedre ble det etter at jeg hadde fått fylt en jordsekk med ugress og rusket litt i jorden rundt plantene.

Dette er et gode for mitt øye når jeg sitter med kaffekoppen her om morgenen, og enda bedre for plantene som får boltre seg uten ugress-konkurrentene.

Jeg fikk også klipt noen greiner av de store buskene som hegner rundt denne delen av hagen. Til høsten skal jeg ta en skikkelig klipp og justering av disse buskene (trur eg).

Rufsehagen bak huset lukes og stelles - slik har bedene i rufsehagen stått lenge IMG_1632-min

Jeg synes ikke det er NOE koselig å sette meg ned i bakhagen og se på dette virvaret av planter og ugress i skjønn forening. Men når helsen ikke holder til mer enn forhagen, så må det bare være sånn.

Inntil denne dagen altså.

Rufsehagen bak huset lukes og stelles - Peppermynten trenger en real klipp IMG_1631-min

Her er det tre sorter Peppermynte i krukker  som jeg ikke har orket å plukke inn for å tørke og da blir de seende slik ut... 

Og de som var så utrolig frodige og fine tidligere i sommer. Men pyttsann, de gror ut igjen.

Rufsehagen bak huset lukes og stelles - litt kompost på toppen gjør susen IMG_1637-min

Kompost i bedene gjør susen

Jeg hadde litt egen kompost stående og sammen med litt kukompost så kommer det til å gro ut nye blader av Akeleien. Kanskje kommer Honningknoppurten ut på nytt igjen også.

Dessuten vil jeg gjerne pleie eføyen og rådhusvillvinen litt ekstra slik at den har lyst til å strekke seg oppover stammen av en kappet Tuja.

Rufsehagen bak huset lukes og stelles - Nå kan de forskjellige myntene gro på nytt IMG_1636-min

Etter lukingen og stellingen kom regnet, og det for fullt. Jeg håper det har blitt skikkelig rotbløyte for da holder denne fine grønnfargen seg fremover også.

Jeg er fornøyd med utført arbeid og lener meg tilbake for å hvile en sliten kropp og ømme knær. Da er det bare å fortsette ferien noen uker til.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Dersom du leser innlegget på Ipad eller mobiltelefon så ligger skjemaet du kan fylle ut under de tre strekene øverst til venstre. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen