Har du hull i hekken, ikke fortvil - det kan leges!

Har du hull i hekken, ikke fortvil - det kan leges! Hekken sett fra utsiden av hagen IMG_4117-min

Hovedregelen er at hekkplanter som har kun en gjennomgående stamme, skal vokse til den høyden du ønsker før den beskjæres på toppen.

Du kan selvfølgelig beskjære plantene langs sidene for å få dem til å forgrene seg bedre. Vi ønsker oss jo tette og flotte hekker når vi først planter dem, ikke sant?

Når uhellet først er ute så kan en hekk med gjennomgående stamme leges og bli høyere selv om toppen er kappet før den skulle.

Hullet i hekken sett fra innsiden av hagen IMG_4119 (2)-min

Det kan jo være flere årsaker til at hekken har blitt klipt eller har brukket. I vårt tilfelle har noen av hekkplantene brukket. Hvis du ser til høyre i bildet, kan du tydelig se hvor hekken er lavere og tynnere i sveisen.

Binder opp nye grener for å lege hullet i hekken IMG_4125-min

Hekken har forgrenet seg lenger nede, så da er det bare å ta en ny gren og binde den opp til, for eksempel, en bambuspinne. Akkurat så enkelt som du ser på bildet her.

Neste vår eller år kan du begynne å klippe den litt langs sidene slik at den forgrener seg godt oppover i høyden. Til slutt, etter en tid, (ting tar tid i en hage) vil hullet i hekken være leget og du får et ønsket resultat.

Bra, ikke sant? Veldig mye av det som vokser i hagene vår kan repareres bare det får litt tid på seg, og vi vet hvordan vi skal hjelpe vekstene.


Har du hull i hekken, ikke fortvil - det kan leges - slik gjør du IMG_4124-min

Endelig er oppbinding av hekken unnagjort. Da er det bare å vente i tålmodighet til at plantene sier seg villige til å forgrene seg og bli tett og fin, også rundt furua.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Dersom du leser innlegget på Ipad eller mobiltelefon så ligger skjemaet du kan fylle ut under de tre strekene øverst til venstre. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen