Og her har du oppskriften:
200 g solsikkekjerner
1 dl linfrø (50g)
1 dl sesamfrø (50g)
2.25 dl kruskakli/havrekli//havregryn/hirseflak (en eller flere av delene)
2 ss fiberhusk (fås i helsekostbutikker)
1 ts salt
1 ts søtt, f.eks. honning/sukrin e.l.
5 dl varmt vann
Rør sammen deigen, la stå i ca. 10 minutter.
Smør utover 2 plater kledd med bakapapir.
Rute opp knekkebrødene, jeg anebefaler å rute opp med slikkepott og lage ca. 1/4 cm avstand mellom knekkebrødene, da blir de lette å ta fra hverandre.
Stek begge platene samtidig i varmluft, 160 g, i 1 time og 10 minutter (på 140 g ved nederste rille som vanlig ovn).
La platene bytte plass to ganger underveis og snu dem med forsiden inn.
Ikke alle rakk å komme i kakeboksen her idag.
Det passet med knekkebrød til lunsj.
Noen ekstra tips: Dersom knekkebrødene ikke er helt sprø når steketiden er over, la dem stå i ovnen etter at du har skrudd den av, eventuelt med en liten gløtt på døren.
Jeg bytter litt om på ingrediensene fordi jeg bl.a. ikke kan ha sesamfrø og hvetekli.
Du kan bare prøve deg fram!!
Knasende godt!!
En vanlig tirsdagshilsen fra Mette
stallnilsen
Det e godt med hjemmelaga knekkebrød, har laga det sjøl en gang 😉
sÅ skikkelig godt ut ;)'
Lisbeth ;O)
wenche`s hage/ hobby
Har en boks med nylagde knekkebrød her og.De er mye bedre enn de vi kjøper på butikken :o)
Mette Gry Larsen
Det er noe eget med man lager selv – ikke så mange tilsetningsstoffer blant annet, bare rene ting…
MarJE
Dette er gode greier og veldig kjekt når dei går unna….mmmmmm knasande godt!
Fin kveld til deg.
Klem MarJE.
4 i Kiellandsgata
Så koselig med en ny følger, og aller best at da oppdaget jeg din blogg=) De knekkebrødene ser veldig gode ut. Fikk lyst til å prøve meg på det. Forrige gang ble de litt tykke og dermed litt myke. Ser som du også har mange hageprosjekter, og det er i hovedsak det bloggen min også skal handle om… men litt lite hagearbeid akkurat nå. Jeg legger meg til som følger, og gleder meg til å bli "kjent". Vibeke
Thelma Louise
så kjempegode ut…:-) og stas at noe er fra hagen..)
Livet på småbruket.
Akkurat denne oppskriften bruker jeg også. Knasende godt! 😉 Bare må ha de. I dag har jeg sådd masse blodbegerfrø. Glede 🙂 Ha det fint. Hilsen Merethe