
Jeg både tørker og fryser urter for å bevare best mulig smak: September er her, og en ny omgang krydderurter kan plukkes inn for å tørkes og/eller fryses.
Hele sommeren brukes de friske i te, mat og salater.
Det er best å plukke urtene om morgenen og før de blomstrer. Ikke slik å forstå at urtene ikke kan brukes etter blomstring, men da er de ofte ikke fullt så myke og milde.
Mitt tips er: Plukk inn en del av urtene før blomstring og la noen kvister få stå til insektene. Urteblomstene er også fine å plukke inn til en vase for å pynte opp litt.

Slik tørker og fryser du urter til vinterens forråd
Det er forholdsvis små kvanta urter som tørkes hos meg, men det holder til smakstilsetninger helt til neste års vekstsesong er i gang. Flere urter som jeg årlig dyrker er timian, oregano, salvie og flere typer mynte.
Jeg har et treetasjers tørkeopplegg som ved endt tørking kan vaskes, pakkes sammen og legges bort til neste tørkeomgang. Jeg dekker urtene med matpapir (for å unngå støv).
Gressløk og bredbladet persille egner seg best til å fryse for å bevare smaken best mulig.

I tillegg til bruk som jeg nevner over her, så er mitt hjemmelagde urtesalt/-krydder veldig populært. Både her i heimen og ellers som vertinnegaver.
Har du noen tips til oss om hva du bruker urter til? Kjempefint om du deler av dine kunnskaper i kommentarfeltet 🙂
TAKK FOR AT DU LESER HAGEBLOGGEN FURULUNDEN! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.