• Forside
  • Hagetips
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Hage
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Om Meg
  • Presse
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Furulunden

Hageliv - Lise for sjelen

Header Right

  • Hagetips
    • Hage generellt
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Søk
Tips til spiselige blomster. Foto: Tonje Bergh. Plantmaia

Tips til spiselige blomster og konfirmasjon

5. august 2018 // Mette Gry Larsen // Skriv en kommentar

Spiselige blomster av Tonje Bergh. Plantmania.
Foto: Tonje Bergh/Plantmania

Det er kjent for de fleste at det finnes mange spiselige blomster. De brukes mest til pynt, men kan også has i supper, salater, bakes inn i kaker og fryses inn i isbiter for å nevne noe.  

Hva har spiselige blomster med konfirmasjon å gjøre? Det er jo soleklart. Du kan bruke dem til å pynte både bord, hovedrett og dessert.  

I tillegg til spiselige blomster gir jeg deg oversikt hvor du får tips til:  

  • kaker
  • konfirmasjon på ganske lavt budsjett
  • forslag til en stressfri konfirmasjon.

Vips så har du det meste du trenger av inspirasjon til den store dagen – konfirmasjonen.

Les gjerne: Nyt duften, plukk inn lavendel og lag årets lavendelsukker

Spiselige blomster, ringblomst.

FØLG FURULUNDEN PÅ FACEBOOK – for skriblerier om hagetips, hagediller, hageopplevelser i egen og andres hager, hagedesign, hagestruktur, plantesammensetninger, interiør, grønnsaksdyrking, oppskrifter m.m.

Hold deg for all del til blomster som du vet er spiselige og helst de du har i hagen eller på balkongen. Det er viktig å være sikker på at de ikke har vært behandlet med plantevernmidler. Når jeg sår blomster og grønnsaker bruker jeg for det meste økologiske frø.

Forslag til spiselige blomster

  • stemorsblomst
  • fioler
  • ringblomst
  • blomkarse
  • nellik
  • urter som sitronmelisse og mynte
  • blomster fra urter
  • squash og gresskarblomster til pynt i salaten
  • syriner
  • løvetann
  • geitramsblomster
  • roser
  • hvit- og rødkløver
  • hestemynte
  • kornblomst
  • stokkrose
Foto 4: Spiselige blomster i isterninger. Shutterstock via Tonje Bergh. Plantmania. Furulunden
Foto: Tonje Bergh/Plantmania

Noen tips til hva du kan bruke spiselige blomster til

  • Dagliljene – Hemerocallis – er en staude du kanskje har i hagen din. Knoppene kan brukes i supper, salater og wok, og anses som en delikatesse i Asia.
  • La vann med syriner, sukker og sitron stå i kjøleskapet over natten, og du har en frisk og fin overraskelse til gjestene dagen etter.
  • Prøv deg gjerne på å lage isbitterninger. Jeg har forsøkt å bruke blomstene på agurkurt i isbitene og det ble veldig fint. Trikset for å få helt klare isbiter, ligger i å koke vannet først. Da fjerner du all luften i vannet, slik at isbiten blir gjennomsiktig som glass. Kok det først, sett det til avkjøling og hell det deretter i isbitformen før du legger i blomstene.
  • Kandiserete blomster til pynt på kaker: Visp eggehvite med en gaffel. Dypp blomsten i eggehviten med en gaffel eller bruk en pensel. Dypp så blomsten i sukker og rist av det overflødig sukkeret. Legg blomsten på bakepapir eller på en rist, til tørk

Siden temaet er konfirmasjon formidler jeg gjerne flere tips til den store dagen:

Jeg har noen herlige bloggkollegaer som har flere tips i forbindelse med konfirmasjonen, du finner lenker til blogginnleggende under bildene.

Pavolva til konfirmasjonsbordet av Tove i idefull.no

Flere tøffe og lekre Pavlova til konfirmasjonen finner du her hos Tove i matbloggen idefull.no

Stressfri konfirmasjon hos Anja i Lappeteppet

Forslag til en stressfri konfirmasjon og veiledning til skilte foreldre finner du hos Anja i Lappeteppet

Bjørg Hexeberg og konfirmasjon på ganske lavt budsjett.

Vil du ha tips til konfirmasjon på ganske lavt budsjett finner du ideer hos Bjørg Hexeberg  

Hvilken erfaring har du med spiselige blomster? Har du noen tips til oppskrifter så del det gjerne i kommentarfeltet.

TAKK FOR AT DU LESER HAGEBLOGGEN FURULUNDEN! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Share
Pin2
Tweet
Share
2 Shares

Kategori: Hagetips, Mat

Previous Post: « Vakker Allium i hagen? Bruk gjerne frø til formering
Next Post: Gleden ved å høste grønnsaker fra drivhus og pallekarmer »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Om meg

Hei, jeg heter Mette. Jeg er utdannet eiendomsmegler, men her inne er det mine hageopplevelser som råder. På Furulunden hageblogg får du se bilder og skriblerier om hagetips, hagediller, hageopplevelser i egen og andres hager, hagedesign, hagestruktur, plantesammensetninger m.m. I tillegg interiør fra eget og andres hjem

Kategorier

    Annonser Besøkshage Diverse Gjør det selv Hage Hagebøker Hagetips Hytta Interiør Jul Kjøkkenhage Kompost Konkurranse Krukkeblomster Mat Om meg Planteportrett Presse Pressetur Prosjekter På besøk hos Temareiser Ukategorisert

Facebookgruppen Hagetips

Velkommen inn
Reiseannonse - Urbantoglandlig

Nyhetsbrev

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!

Translate

no Norwegian
no Norwegianen Englishaf Afrikaanssq Albanianar Arabichy Armenianbs Bosnianbg Bulgarianzh-TW Chinese (Traditional)cs Czechda Danishnl Dutchet Estoniantl Filipinofi Finnishfr Frenchfy Frisiangl Galicianka Georgiande Germanel Greekht Haitian Creolehaw Hawaiianiw Hebrewhi Hindihu Hungarianis Icelandicid Indonesianga Irishit Italianja Japaneseko Koreanku Kurdish (Kurmanji)la Latinlv Latvianlt Lithuanianlb Luxembourgishmk Macedonianmg Malagasyms Malayml Malayalammt Maltesemr Marathimn Mongolianmy Myanmar (Burmese)ne Nepalips Pashtofa Persianpl Polishpt Portuguesepa Punjabiro Romanianru Russiansr Serbiansk Slovaksl Slovenianso Somalies Spanishsu Sudanesesv Swedishtg Tajikta Tamilte Teluguth Thaitr Turkishuk Ukrainianur Urduvi Vietnamese

Arkiv

Personvernerklæring


Levert av WebNext Digitalbyrå