Det er kjent for de fleste at det finnes mange spiselige blomster. De brukes mest til pynt, men kan også has i supper, salater, bakes inn i kaker og fryses inn i isbiter for å nevne noe.
Hva har spiselige blomster med konfirmasjon å gjøre? Det er jo soleklart. Du kan bruke dem til å pynte både bord, hovedrett og dessert.
I tillegg til spiselige blomster gir jeg deg oversikt hvor du får tips til:
- kaker
- konfirmasjon på ganske lavt budsjett
- forslag til en stressfri konfirmasjon.
Vips så har du det meste du trenger av inspirasjon til den store dagen – konfirmasjonen.
Les gjerne: Nyt duften, plukk inn lavendel og lag årets lavendelsukker
Hold deg for all del til blomster som du vet er spiselige og helst de du har i hagen eller på balkongen. Det er viktig å være sikker på at de ikke har vært behandlet med plantevernmidler. Når jeg sår blomster og grønnsaker bruker jeg for det meste økologiske frø.
Forslag til spiselige blomster
- stemorsblomst
- fioler
- ringblomst
- blomkarse
- nellik
- urter som sitronmelisse og mynte
- blomster fra urter
- squash og gresskarblomster til pynt i salaten
- syriner
- løvetann
- geitramsblomster
- roser
- hvit- og rødkløver
- hestemynte
- kornblomst
- stokkrose
Noen tips til hva du kan bruke spiselige blomster til
- Dagliljene – Hemerocallis – er en staude du kanskje har i hagen din. Knoppene kan brukes i supper, salater og wok, og anses som en delikatesse i Asia.
- La vann med syriner, sukker og sitron stå i kjøleskapet over natten, og du har en frisk og fin overraskelse til gjestene dagen etter.
- Prøv deg gjerne på å lage isbitterninger. Jeg har forsøkt å bruke blomstene på agurkurt i isbitene og det ble veldig fint. Trikset for å få helt klare isbiter, ligger i å koke vannet først. Da fjerner du all luften i vannet, slik at isbiten blir gjennomsiktig som glass. Kok det først, sett det til avkjøling og hell det deretter i isbitformen før du legger i blomstene.
- Kandiserete blomster til pynt på kaker: Visp eggehvite med en gaffel. Dypp blomsten i eggehviten med en gaffel eller bruk en pensel. Dypp så blomsten i sukker og rist av det overflødig sukkeret. Legg blomsten på bakepapir eller på en rist, til tørk
Siden temaet er konfirmasjon formidler jeg gjerne flere tips til den store dagen:
Jeg har noen herlige bloggkollegaer som har flere tips i forbindelse med konfirmasjonen, du finner lenker til blogginnleggende under bildene.
Flere tøffe og lekre Pavlova til konfirmasjonen finner du her hos Tove i matbloggen idefull.no
Forslag til en stressfri konfirmasjon og veiledning til skilte foreldre finner du hos Anja i Lappeteppet
Vil du ha tips til konfirmasjon på ganske lavt budsjett finner du ideer hos Bjørg Hexeberg
Hvilken erfaring har du med spiselige blomster? Har du noen tips til oppskrifter så del det gjerne i kommentarfeltet.
TAKK FOR AT DU LESER HAGEBLOGGEN FURULUNDEN! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.