• Forside
  • Hagetips
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Hage
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Om Meg
  • Presse
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Furulunden

Hageliv - Lise for sjelen

Header Right

  • Hagetips
    • Hage generellt
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Søk

Tilslørte påskepiker – dessert for våren

14. april 2019 // Mette Gry Larsen // Skriv en kommentar


Tilslørte påskepiker - dessert for våren - To dessertglass med desserten -min

Denne fristelsen kan jeg anbefale som påskens dessert. Jeg bruker tilslørte påskepiker året igjennom, men med den gule mangoen passer den ihvertfall fint til å nyte i påsken.

FØLG GJERNE FURULUNDEN PÅ FACEBOOK – for skriblerier om hagetips, hagediller, hageopplevelser i egen og andres hager, hagedesign, hagestruktur, plantesammensetninger, interiør, grønnsaksdyrking, oppskrifter m.m.

Ingredienser til tilslørte påskepiker

  • 1 mango skjæres i små terninger
  • 1 granateple, kjernene plukkes ut

Havresmuler

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 2-3 ss lyst rørsukker
  • 2-3 ss smør (meierismør, men smør uten melk kan også brukes)

Smulene stekes til sukkeret er smeltet og alt er gyllent og avkjøles på bakepapir.
Det skal helst være ganske løs masse, ikke stiv knekk. (Da er det lurt å støte den løs i morter). Bruk gjerne økologiske ingredienser.

Visp ca 1 1/2 dl kremfløte (eventuelt laktosefri fløte) med ca 3 ts lyst rørsukker eller sukrin Gold.

Mango, granateple, krem og havresmuler legges lagvis i dessertglass og pyntes med granateplekjerner på toppen.

Tilslørte påskepiker - dessert for våren - Mango og granatepler er frukten -min

Det hender jeg både dobler og tredobler havresmulene når jeg først er i gang. Da oppbevarer jeg det jeg ikke bruker i en tett plastboks i kjøleskapet frem til fristelsen for tilslørte påskepiker melder seg igjen.

Jeg har forsøkt å bytte ut ingrediensene og brukt banan og blåbær. Ofte bruker jeg mango og banan også. Det spørs litt hva jeg har lyst på.

Når du har krem og havresmuler kan du jo bare prøve deg frem med det du liker aller best av frukt og bær.

God påske!!

TAKK FOR AT DU LESER HAGEBLOGGEN FURULUNDEN!

Kategori: Mat

Previous Post: « Henger påske og den vårlige gulfargen alltid sammen?
Next Post: Kan påskefargen gul byttes med en vårlig blåfarge? »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Om meg

Hei, jeg heter Mette. Jeg er utdannet eiendomsmegler, men her inne er det mine hageopplevelser som råder. På Furulunden hageblogg får du se bilder og skriblerier om hagetips, hagediller, hageopplevelser i egen og andres hager, hagedesign, hagestruktur, plantesammensetninger m.m. I tillegg interiør fra eget og andres hjem

Følg Furulunden på Facebook

Kategorier

    Annonser Besøkshage Diverse Gjør det selv Hage Hagebøker Hagetips Hytta Interiør Jul Kjøkkenhage Kompost Konkurranse Krukkeblomster Mat Om meg Planteportrett Presse Pressetur Prosjekter På besøk hos Temareiser Ukategorisert

Translate

Arkiv

Personvernerklæring


Levert av WebNext Digitalbyrå

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å gi deg beste opplevelsen.