Denne fristelsen kan jeg anbefale som påskens dessert. Jeg bruker tilslørte påskepiker året igjennom, men med den gule mangoen passer den ihvertfall fint til å nyte i påsken.
Ingredienser til tilslørte påskepiker
- 1 mango skjæres i små terninger
- 1 granateple, kjernene plukkes ut
Havresmuler
- 1 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 2-3 ss lyst rørsukker
- 2-3 ss smør (meierismør, men smør uten melk kan også brukes)
Smulene stekes til sukkeret er smeltet og alt er gyllent og avkjøles på bakepapir.
Det skal helst være ganske løs masse, ikke stiv knekk. (Da er det lurt å støte den løs i morter). Bruk gjerne økologiske ingredienser.
Visp ca 1 1/2 dl kremfløte (eventuelt laktosefri fløte) med ca 3 ts lyst rørsukker eller sukrin Gold.
Mango, granateple, krem og havresmuler legges lagvis i dessertglass og pyntes med granateplekjerner på toppen.
Det hender jeg både dobler og tredobler havresmulene når jeg først er i gang. Da oppbevarer jeg det jeg ikke bruker i en tett plastboks i kjøleskapet frem til fristelsen for tilslørte påskepiker melder seg igjen.
Jeg har forsøkt å bytte ut ingrediensene og brukt banan og blåbær. Ofte bruker jeg mango og banan også. Det spørs litt hva jeg har lyst på.
Når du har krem og havresmuler kan du jo bare prøve deg frem med det du liker aller best av frukt og bær.
God påske!!
Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Det er et nyhetsbrev og er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!
TAKK FOR AT DU LESER HAGEBLOGGEN FURULUNDEN! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.