Fiskesuppe laget fra bunnen av: Når jeg ikke har avskjær fra fisk, så tyr jeg til grønnsaker for å lage buljong/kraft som brukes til fiskesuppe med grønnsaker.
Det er ikke alle som tåler eddik og tilsetningsstoffer som finnes i fiskefond som du kjøper.
Fiskesuppe laget fra bunnen av -grønnsaksbuljong lager du enkelt selv
Sellerirot, pastinakk, purre og gulrot gir god kraft, la det gjerne stå og putrei en liter vann i ett par timer og sil så av kraften.
Disse italienske suppetallerkenene fikk jeg i gave for mange år siden, de ble kjøpt i interiørbutikken Laden på Frogner i Oslo, kanskje det er noe som husker den butikken?
Ingredienser
Skjær opp grønnsaker, noe i skiver og noe i staver
- 1 liter grønnsakskraft, eventuelt fiskefond
- 1/2 sellerirot
- 1 pastinakk
- 2-4 gulrøtter
- 1 fenikkel
- 1 purre
- 3 små vårløk
- 1-1,5dl hvitvin eller eplejuice (ikke fra konsentrat)
litt urter som gressløk, basilikum og glattbladet persille
- 1dl kremfløte
- 100g meierismør
- salt og nykvernet hvit pepper
Økologisk laks og torsk frosset på båt (begge fås på REMA) og litt reker til topping.
Fremgangsmåte
- blancher grønnsakene i litt meierismør i en tykk-bunnet kjele
- tilsett grønnsakskraft og la grønnsakene trekkes i noen få minutter
- tilsett fløten og ha fiskebitene oppi og la det trekke til fisken er klar, ca. 3 minutter
- trekk kjelen fra platen og tilsett smøret, smøret skal ikke koke
Tilsett reker og finhakkede urter mot slutten av trekketiden og smak til med salt og nykvernet pepper. Serveres gjerne med godt, nybakt brød til.
Du kan også bruke litt hjemmelaget urtesalt som en ekstra kryddervariant ved servering.
Bon appétite
Oppskriften fant jeg hos Trines Matblogg, men har gjort noen endringer som passer for oss som har utfordinger med matogintoleranse.
Tonje Pettersen
Dette så kjempe godt ut 🙂 Har lagret denne oppskriften til seinere !
Mette Gry Larsen
Så hyggelig. Jeg tror ikke du kommer til å angre på å prøve denne fiskesuppen 🙂 Lykke til!